Han tvingas tacka nej till Blågult

FOTBOLL

Han fick chansen i landslagstruppen – men tvingas tacka nej på grund av skada.

Det blir inget EM-kval för Alexander Farnerud, Torino.

– Enligt vår läkare behöver jag vila en vecka, tio dagar, säger han.

I går presenterade Erik Hamrén landslagstruppen till kvalmatchen mot Moldavien och träningsmatchen mot Iran, och förbundskaptenen bjöd på några överraskningar.

En av dem var Alexander Farnerud. Hamrén var dock inte säker på hans medverkan på grund av en smäll i Torinos möte med Zenit i Europa League i torsdags.

– Alexander gick ut skadad i går i matchen i Europa League och första prognosen i natt var att han skadat en sena i knäet. Hur allvarligt det är vet vi först i helgen, sa Hamrén igår.

Samlas på måndag

I dag meddelade landslaget att Farnerud tackade nej sent i går kväll.

– Jag har fått en smäll mot en sena på utsidan knät (mot Zenit i Europa League i torsdags) och det har samlats lite vätska också. Enligt vår läkare behöver jag vila en vecka, tio dagar. Då är det ingen idé att åka till landslaget om jag knappt kan träna och ännu mindre göra mig själv någon rättvisa, säger Farnerud till Sportbladet.

– Vår läkare har varit i kontakt med Leif Swärd och de var överens i bedömningen av skadan. Det är surt eftersom jag kommit med nu och känner mig i bra form. Men jag hoppas kunna fortsätta prestera i Torino under våren och vara aktuell till kommande EM-kval och matcher med landslaget.

Det är oklart vem som ersätter den 30-årige mittfältaren.

På måndag samlas landslagstruppen.

ARTIKELN HANDLAR OM