Brommapojkarna nära ett namnbyte

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYR N
FOTBOLL

Den 20:e februari håller Brommapojkarna årsmöte.

Då kan klubben komma att göra ett namnbyte.

”Styrelsen har inhämtat förhandsbesked från SvFF som bifallit förfrågan om en eventuell namnändring till IF BP”, skriver klubben på sin hemsida.

Det var i tidigare i höstas som det framkom att Brommapojkarna funderade på att genomgå ett namnbyte på grund av jämställdhetsskäl.

Klubben har mottagit en motion och på årsmötet den 20:e februari förväntas namnbytet kunna bli verklighet.

Två tredjedelar måste rösta för

”I alla tider har Brommapojkarna i folkmun kallats för BP, både internt i föreningen och externt bland övriga fotbollsintressenter. Redan på 1980-talet fanns klisterdekaler på bilarna i Västerort med slogan ”Säg BP…det räcker”. En eventuell namnändring till BP skulle vara det naturliga alternativet, just utifrån att de flesta redan säger, och alltid har sagt, BP. Ur ett historiskt perspektiv kommer namnet även framöver att symbolisera det ursprungliga namnet, dvs IF Brommapojkarna. Styrelsen har inhämtat förhandsbesked från SvFF som bifallit förfrågan om en eventuell namnändring till IF BP. Vidare bedömer styrelsen att det ej heller finns några immaterialrättsliga hinder för detta namnbyte,” skriver Brommapojkarna på sin hemsida.

För att genomföra stadgeändringen kommer omröstning att krävas på årsmötet, där behöver minst två tredjedelar av de röstberättigade och närvarande medlemmarna rösta för förslaget.

Spelschema Allsvenskan 2018 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM