”Ingen minns att min familj fick dödshot...”

Den engelska publiken har inte förlåtit Sergio Ramos.

Nu har den spanske mittbacken tröttnat.

– Folk kommer bara ihåg det jag gjorde i CL-finalen – ingen minns dödshoten som min familj och mina barn fick ta emot, säger han enligt ESPN.

Utbuad och hånad på Wembley.

Trots det fick Sergio Ramos lämna London som vinnare när Spanien bortabesegrade England med 2–1 i Nations League.

Den spanske mittbacken har, i synnerhet efter vårens Champions League-final mellan Real Madrid och Liverpool, inte gjort sig speciellt populär i fotbollsvärlden.

Detta främst på grund av den incident där hans arm krokade ihop med Mohamed Salahs, något som slutade så illa för egyptiern att han fick sin axel ur led och tvingades utgå.

Ramos erkände efter gårdagens match att han inte uppskattade buropen.

– Man försöker att inte tänka på det. Till sist så känner man av det, men jag låter det inte påverka mitt spel, sa han enligt ESPN.

”Känsligt ämne”

32-åringen klarför att han är trött på att prata om vad som hände i Champions League-finalen och bekräftar samtidigt att hans familj efteråt har fått ta emot dödshot.

– Jag hade gärna fått ett annat mottagande (på Wembley) för folk kommer bara ihåg det jag gjorde i finalen – ingen kommer ihåg dödshoten som min familj och mina barn fick ta emot.

Ramos fortsätter:

– Det är ett väldigt känsligt ämne som folk kanske tar som ett skämt och därför väljer att vissla på en stor arena som den här. Mitt samvete är rent Jag har redan förklarat vad som hänt och jag behöver inte förklara det mer.

I nästa omgång av Nations League, på tisdag, ställs Spanien mot VM-finalisten Kroatien.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.