Allsvenskan i fotboll

Faltsetas förbannad: ”Han är ju för fan sopren”

Av: 

Fredrik Jönsson

Henrik Lundgren

FOTBOLL

GÖTEBORG. BK Häcken spelade 1–1 mot Malmö FF på Bravid Arena.

I hemmalaget var det stor irritation - flera spelare i Häcken var rasande på domaren Magnus Lindgren efter en frisparkssituation i slutminuterna.

– Det blir matchavgörande. Har han lite känsla och ger oss fördel så hade vi tagit ledningen och förmodligen tre poäng, säger Alexander Faltsetas.

Kampen om den en Europaplats går vidare för både Malmö och Häcken. Men deras chanser minskade efter 1–1-matchen på Bravida Arena.

En poäng till vardera laget, som enligt Häckenspelarna borde varit tre till hemmalaget.

I den 85:e minuten sköt Franz Brorsson bollen i huvudet på Viktor Lundberg, som fick med sig bollen framåt. Brorsson hamnade på efterkälken och tvingades dra ner Lundberg. Bollen gick vidare till Paulinho som såg ut att kunna frispela Jeremejeff framför mål.

Faltsetas vansinnig

Men domaren blåste av - han valde inte att lämna fördel. Flera spelare i Häcken blev ursinniga på domaren och Alexander Faltsetas var argast av dem alla och fick gult kort.

– Ja herregud, han borde gett oss fördel. Han är ju för fan sopren. Det är väl därför vi har den regeln, speciellt nu när vi kommer helt rena? Han måste ha lite känsla. Och sen börja vifta med gula kort när man reagerar på misstag, där måste han kunna ta lite kritik tycker jag.

Men Lindgren vidhåller efter matchen att han gjorde korrekt som blåste av och gav Häcken frispark.

– När min första signal kommer så är de fortfarande en bit ut. Paulinho har fortfarande en Malmöförsvarare innanför sig så han kommer att hamna i ett en mot en-läge. Och då bedömer jag det som att det är bättre med en frispark för dem.

Men Paulinho hör inte signalen och fortsätter spela.

– Det är därför det blir så frustrerat, för då har han skapat en yta på grund av att de andra spelarna stannat av på min första signal och jag får blåsa igen. Det jag får göra är att titta vid den första signalen, är det ett bättre läge eller inte? Men de har ju inte ett sånt bra läge då som de hamnar i i slutändan eftersom Paulinho inte uppfattar min första signal.

Lindgren är dock inte helt säker på att han gjorde rätt.

– Jag måste kika igen för att veta. Men jag tror att det blir mer en bedömning, hade han gjort sin försvarare eller hade han inte gjort det. Paulinho vill säkert få den chansen. Men hade de satt frisparken så hade de suttit och sagt att ”åh, vad bra att vi fick frisparken”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

Axén: ”Jag tycker att det är jättestraff”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Alexander Faltsetas

BK Häcken

Malmö

Malmö FF

Sören Rieks

Alexander Jeremejeff