Henrik Berggren slutar som vd i Djurgården

avPelle Strandman

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Henrik Berggren slutar som vd i Djurgården.

Henrik Berggren har varit vd i Djurgården Fotboll sedan 2013.

Nu har han bestämt sig för att sluta.

– Jag önskar föreningen och alla medarbetare all lycka framöver, säger han till klubbens hemsida.

När Henrik Berggren tog över som vd i Djurgården 2013 var klubben i kris, både ur ett sportsligt och ekonomiskt perspektiv.

Magnus Pehrsson hade nyligen lämnat sitt uppdrag som tränare efter att ha upplevt sig hotad och Dif låg i bottenskrapet av allsvenskan på nedflyttningsplats.

Men tillsammans med Bosse Andersson som sportchef kom Djurgården efter Henrik Berggrens intåg på fötter igen och är i dag en av allsvenskans välmående föreningar.

Nu har vd:n dock bestämt sig för att sluta.

I februari nästa år avslutar Berggren sin anställning innan ett nytt uppdrag väntar inom Svensk Elitfotboll.

”Mycket tråkigt beslut”

– Det har varit en ära för mig att få arbeta inom Djurgården Fotboll under alla dessa år och det finns många fantastiska minnen jag kommer att ta med mig. Det känns roligt att finnas kvar inom elitfotbollen och jag kommer självklart att följa Djurgården även i framtiden. Jag önskar föreningen och alla medarbetare all lycka framöver, säger han till klubbens hemsida.

Djurgårdens styrelsen har nu inlett en process för att rekrytera en ny vd.

– Det är givetvis mycket tråkigt beslut för Djurgården att Henrik valt att gå vidare i sin karriär inom fotbollen. Henrik har gjort ett fantastiskt jobb under sina år i föreningen inte minst under sin period som vd då han tillsammans med Bosse och övriga i organisationen varit mycket viktig i arbetet att sanera vår ekonomi, säger ordföranden Lars-Erik Sjöberg och fortsätter:

– Vi vill tacka Henrik för de fantastiska insatser han gjort för Djurgården Fotboll och önska honom lycka till i sin fortsatta karriär. Vi har initierat en process för att hitta en kandidat för rollen som vd.

Innan Henrik Berggren tog vid som vd 2013 var han ekonomichef i klubben mellan 2001 och 2011.