Piken: ”500 miljoner – och bara inlägg...”

Utspelet mot MFF: ”Kan tycka vad man vill om det”

Foto: BILDBYRÅN

avSimon Sjöstrand

FOTBOLL

Malmö FF tar emot IFK Göteborg i allsvenskan i kväll.

Då skickar Poya Asbaghi en pik mot mästaren.

– 500 miljoner på kontot och bara inlägg..., säger IFK-tränaren enligt GT.

Malmö FF har hackat under säsongsinledningen.

Den regerande mästaren, som har vunnit allsvenskan fyra gånger de fem senaste åren, ligger på sjunde plats efter sju spelade matcher – åtta poäng efter serieledande Hammarby.

På måndagskvällen tar MFF emot IFK Göteborg i Malmö.

”Blev bara ännu fler”

Då skickar IFK-tränaren Poya Asbaghi en passning till skåningarna.

– Malmö är Sveriges bästa inläggslag. Sen kan man tycka vad man vill om det, 500 miljoner på kontot och bara inlägg... Men de är ju jäkligt bra på det, säger Asbaghi enligt GT.

Foto: BILDBYRÅN
Asbaghi.

Han fortsätter:

– När det gick tuffare för dem tänkte man att de skulle ta fram någonting annat, men då blev det bara ännu fler inlägg. Kan vi ta bort det, då har vi hälften vunnet.

Göteborg har blandat och gett hittills under säsongen. Tre segrar och lika många förluster har det blivit för fjolårstian.

Poya Asbaghi, som är ny tränare inför säsongen, menar att nyckeln mot Malmö är just att få stopp på inläggen och medger att IFK har fokuserat på det de senaste dagarna.

– Ja, vi fokuserar mer på hur vi ska stoppa Malmö i ytterzon och från att slå inlägg än när vi möter typ Dalkurd. Sen fokuserar vi också på vad vi ska göra, hur vi ska kunna såra dem, säger Asbaghi.

Göteborg vann med 2–1.

Dagens tv-höjdare 7 maj 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM