Marcus Berg om tränarens fängelsedom

avErik Karlsson, Malin Wahlberg

FOTBOLL

Marcus Bergs tränare i Al Ain, Zoran Mamic, dömdes i går till fängelse i knappt fem år för inblandning i härvan när Luka Modric såldes från Dinamo Zagreb.

Den svenske anfallsstjärnan blev tagen på sängen av domen.

– Jag blev chockad, tråkigt att läsa, säger han.

När Luka Modric och Dejan Lovren såldes från Dinamo Zagreb till Tottenham respektive Lyon ska Dinamo Zagreb-pampen Zdravko Mamic stoppat totalt 72 miljoner kronor i egen ficka.

Härvan kring affärerna har utretts under lång tid och längs vägen har även Luka Modric själv anklagats för mened.

I går kom domarna i ärendet och förutom Zdravko Mamic, som dömdes till 6,5 års fängelse, dömdes även brorsan Zoran till knappt fem års fängelse.

Zoran har under året lett Marcus Bergs Al Ain till en dubbel och den svenske landslagsanfallaren var överraskad över domen.

”Fungerat skitbra”

– Jag blev chockad, jag läste det på väg till träningen i går. Det var tråkigt att läsa, säger han och fortsätter:

– Sen vet jag inte vad som kommer att hända, om det som skrivs stämmer och så. Vi får se när det kommer lite mer uppgifter.

Det måste vara lite oroligt?

– Ja det är klart det är tråkigt. Han förlängde precis ett år med klubben och det har fungerar bra. Vi hoppas så klart att det inte är sant det som skrivs, säger Berg som hyllar Mamic som tränare.

– Han är en jättelugn som person, en bra karaktär som får med alla spelare på sin plan. Hela hans stab från Kroatien har fungerat skitbra.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM