Marcus Berg lånar ut lägenheten under VM

avSimon Sjöstrand

Foto: TT

Marcus Berg ska spela fotbolls-VM med Sverige i sommar.

Då lånar anfallsstjärnan ut sin lägenhet i Göteborg till en supporter – gratis och med ett fullproppat kylskåp.

– De svenska fansen är bäst i världen och det här är ett sätt för mig att bjuda tillbaka, säger Berg i ett pressmeddelande.

Den 18 juni kliver Sverige in i fotbolls-VM mot Sydkorea.

I förra veckan presenterades den blågula truppen och anfallsveteranen Marcus Berg, 31, är en av spelarna som kommer att tillbringa sommaren i Ryssland.

Berg har varit utlandsproffs sedan 2007 och huserar numera i Al Ain i Förenade Arabemiraten, där han vann skytteligan under säsongen.

Här är kraven

Samtidigt har han kvar sin lägenhet i Göteborg.

Nu lånar han ut bostaden.

I ett pressmeddelande meddelar lanslagsstjärnan att han, i samarbete med Svenska Spel, söker efter en så kallad ”bostadsavbytare” som ska se efter lägenheten den 15–19 juni.

1 av 6
Bergs vardagsrum.

Annonsen finns på blocket.se och kraven för att få ha lägenheten är att du måste vara fotbollssupporter, över 18 år, rök- och djurfri och att du "hejar på Sverige i vått och torrt".

– De svenska fansen är bäst i världen och det här är ett sätt för mig att bjuda tillbaka efter allt stöd och all kärlek som burit oss hela vägen till sommarens stora fotbollsfest. Jag kommer att göra mitt bästa på bortaplan för att min bostadsavbytare ska trivas på min hemmaplan, säger Marcus Berg i pressmeddelandet.

”Notan betald”

Lägenheten ligger i Vasastan i Göteborg och är på 89 kvadratmeter.

I annonsen står det bland annat att ”hyran är gratis under förutsättning att bostadsavbytaren hejar på Sverige från Marcus soffa under matchen mot Sydkorea”.

Det framgår också att hyran är betald, att kylskåpet kommer vara fullproppat och att notan på Bergs favoritrestauranger är betald.

– Lägenheten är helt enkelt perfekt för dig som inte kan vara på plats i Ryssland men ändå vill komma närmare mästerskapet! Om du dessutom har oturen att bo någon annanstans så bjuder vi på resan till och från Göteborg, säger Marcus Berg.