Dibba i skytteligatopp efter hattrick: ”Alltid trott på mig själv”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Efter att ha avgjort derbyt mot Djurgården förra helgen sade Pa Dibba att han förtjänade mer speltid.

Mot Gif Sundsvall fick 30-åringen chansen från start och levererade ett hattrick.

– Jag har alltid trott på mig själv och därför gick jag ut och sa jag ville ha mer speltid. I dag bevisade jag väl att jag kanske har rätt, ler Dibba.

Det blev oväntat dramatiskt på Tele2 Arena när Hammarby tappade en fyramålsledning till seger med 4–3 mot Gif Sundsvall. Pa Dibba fick följa dramatiken från bänken efter att först ha gjort hattrick och sedan blivit utbytt med halvtimmen kvar.

– Det var nervigt, men detta är något vi får lära oss. I fotboll kan allt hända, det spelar ingen roll om det är fem eller tio minuter kvar och Sundsvall gjorde det bra. Folk var lite nere i omklädningsrummet efteråt, men jag tycker inte man ska vara nere. En sådan här match kan man lika gärna förlora eller tappa poäng. Jag ser det som positivt att vi kan vara dåliga men ändå ta tre poäng, säger Dibba efter matchen.

”Behöver enkla mål”

Om derbymålet förra helgen var, som Dibba själv beskrev det, ett ”konstmål” så hörde de tre kassarna mot Gif till den enklare skolan.

– Det är skönt att göra enkla mål också. Innan i dag hade jag nästan bara gjort svåra mål. Man behöver göra de enkla målen som forward också, säger anfallaren.

Dibbas främste konkurrent om anfallsplatsen i startelvan under säsongen har varit nyförvärvet Nikola Djurdjic. Mot Sundsvall valde Hammarby-tränaren Stefan Billborn att satsa med båda från start och det var just den duon som stod för målproduktionen.

– Det var nytt. Jag har haft ett jättebra samarbete med Tanko (Muamer Tankovic) när hans har spelat som tia. Nu var det lite annorlunda, men man spelar med de som tränaren tar ut. Jag och Nikola jobbade hårt där uppe och stressade dem hela tiden. Sedan var man på rätt plats bara.

Sitt första hattrick

Hattricket på lördagen var inte bara hans första i allsvenskan, det var även Dibbas första mål mot sin förra klubb.

– Jag hade velat fira målen jäkligt mycket, men det gick inte. Jag log lite, jag kan inte säga förlåt för att jag gjorde tre mål mot dem. Jag hade helst gjort detta mot ett annat lag men nu var det Sundsvall, säger anfallaren som i och med sitt hattrick nu är skytteligaledare på sex fullträffar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.