Allsvenskan i fotboll

Järdler klar för turkisk ligafemma

FOTBOLL

Skriver på för tre år med Genclerbirligi

Fredrik Risp, 24, får en svensk lagkamrat i Turkiet.

Helsingborgs Christian Järdler, 23, kommer att skriva på för Genclerbirligi.

Affären blev klar i går.

Helsingborgs Christian Järdler presenteras som nyförvärv på turkiska Genclerbirligis hemsida. Till Sportbladet säger han att han förmodligen försvinner i början av juli.
Helsingborgs Christian Järdler presenteras som nyförvärv på turkiska Genclerbirligis hemsida. Till Sportbladet säger han att han förmodligen försvinner i början av juli.

IFK Göteborgs Fredrik Risp var i går på plats i Turkiets huvudstad Ankara för att göra klart de sista detaljerna i kontraktet med ligafemman Genclerbirligi.

Nu kan Sportbladet avslöja att Risp får en svensk lagkamrat.

Helsingborgs vänsterback Christian Järdler kommer att skriva på ett kontrakt som liknar Risps, tre år med option på ytterligare ett.

Grattis till proffskontraktet i Turkiet, Christian!

-Det där vet jag ingenting om. Jag kom precis ut från biosalongen. Men jag såg att jag hade några missade samtal på mobilen. Det kanske var min agent som ringde.

Skriver på inom kort

Du presenteras som nyförvärv på Genclerbirligis hemsida.

-Jaha, då måste klubbarna ha kommit överens nu i kväll. Jag har varken pratat med min agent eller någon annan inblandad i dag. Och jag har inte skrivit på något kontrakt. Men visst finns det en stor chans att jag gör det inom kort.

Vad vet du om din nya klubb?

-Jag vet att det är ett bra lag som brukar ligga strax bakom toppklubbarna i tabellen. Tränaren har varit och kollat på mig i flera matcher här i Sverige. Det känns jättebra.

Hur mycket spelar det in att Risp redan skrivit på?

-Det är självklart en positiv faktor. Speciellt när man flyttar så långt bort till ett främmande land och inte kan språket. Men jag känner honom inte, har bara haft honom som motståndare i några matcher. Jag får ta och prata med honom någon dag.

"Ett stort äventyr"

När sticker du?

-Det är inte klart ännu. Förmodligen i början på juli. Det blir ett stort äventyr för mig och min flickvän, säger Christian Järdler.

Fredrik Risp är glad över att få en svensk lagkamrat.

-Det ska bli jättekul att få spela tillsammans med Järdler. Jag kom hem från Turkiet för två timmar sedan och har bara positiva saker att säga. Allting verkar hur proffsigt som helst och det finns fina bostadsområden. Det känns som att jag och Järdler valt rätt klubb, säger Risp.

Övergångssumman för Risp var 2,7 miljoner kronor. Det troliga är att Helsingborg får cirka 4 miljoner för Järdler.

Markus Eriksson

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll