Här börjar miljonvärvningen att betala tillbaka

FOTBOLL

Quiriono sänkte Gefle på Stadion

14-miljonersvärvningen Thiago Quirino har börjat betala tillbaka.

I dag sänkte brassen Gefle.

Målet i den 63:e minuten gav en 1–0-seger.

Foto: Första målet. Det dröjde drygt elva allsvenska halvlekar innan Djurgårdens ”14-miljoners-brasse” Thiago Quirino gjorde mål.

Djurgårdslegendaren Gösta ”Knivsta” Sandberg log säkert i sin himmel.

Dels över hyllningarna på Stockholm Stadion – och dels att ”14 miljoners-brassen” Thiago Quirino äntligen petade in sin första boll och ordnade 1–0-segern mot Gefle.

Sedan derbyförlusten mot nykomlingarna AIK i förra veckan har det varit en tuff tid för Djurgården.

Inte nog med förlusten, Gösta Sandberg – som röstades fram till århundradets djurgårdare – avled på vägen hem från Råsunda.

– Det gjorde att AIK-matchen kändes som bara fotboll. Han betydde så mycket. Vi har haft honom så nära inpå oss hela tiden. Det tog inte lång tid för en spelare att få veta vem han var, vad han gjort och vad han betydde för föreningen. De som varit med i många år känner honom dessutom ännu bättre, så det har verkligen varit några tuffa dagar, sade Djurgårdstränaren Kjell Jonevret efter 1–0-segern mot Gefle.

Tyst minut för ”Knivsta”

Inför matchen hölls det en tyst minut – som verkligen var tyst – och supportrarna lät inte heller i ytterligare tio minuter för att sedan sjunga ”Knivsta”-ramsor matchen igenom.

– En värdig hyllning, supportrarna gjorde verkligen allt, sade Jonevret.

”Knivsta” – som vann Guldbollen, OS-brons, tio SM-guld och var landslagsman i tre bollsporter – hade säkert även gillat att se brassen Thiago Quirino mot Gefle.

Efter fem matcher och uppenbara problem med de svenskarna planerna, mittbackarna och tremannakedjan, så lyckades han göra det han är köpt för: mål.

Men det krävdes ett öppet mål för det.

– Jag har jobbat mycket tidigare, och försökt hjälpa till med annat. Men det var en lättnad att få göra mål, sade Quirino via sin tolk.

Tobias Hysén – för dagen central mittfältare – slog en lång boll till Stefan Batan, som sedan nådde Mattias Jonson. Landslagsstjärnan sköt, duktige Geflemålvakten Mattias Hugosson klarade, men Thiago Quirino slog in returen.

– Det var skönt att äntligen få göra det där målet, sade han.

En seger att ta med sig

Gefle bjöd stundtals upp bra på den ojämna planen och kunde med lite mer flyt kvitterat i slutminuterna, men segern var knappast orättvis – även om Djurgården fortfarande har problem med sitt mittfält.

– Det har varit en turbulent vecka. Först AIK-matchen (1–3-förlust) och sedan det som hände med ”Knivsta”. Det är alltid svårt att slå Gefle, men att göra det i det här läget känns extra bra. Det kommer vi ha med oss på vägen, sade Jonevret.

Sportbladet.se-TT ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM