SUPA-ETTAN

FOTBOLL

Mjällbys segerfest slutade i fyllecellen

Foto: fylleslag Mjällbys spelare firade det nya kontraktet med champagne i omklädningsrummet i lördags. Senare på kvällen urartade festligheterna och tre spelare hamnade i fyllecellen i Karlshamn.

Mjällbys segerfest spårade ur.

Tre av spelarna blev så fulla att de omhändertogs av polisen.

– Det här är definitivt inte bra, säger förre Mjällbytränaren Peter Antoine.

Mjällby slog Boden på hemmaplan och säkrade samtidigt en ny säsong i superettan i lördags. Efter matchen firade spelare och ledare på Hanöhus i Sölvesborg.

Men för tre av Mjällbysspelarna slutade festen i fyllecell hos polisen i Karlshamn.

– De har gapat och skrikit och varit så berusade att de inte har kunnat lägga band på sig utan raglat omkring, säger Torbjörn Borgström vakthavande befäl vid Blekingepolisen.

Sov ruset av sig

De omhändertogs i och utanför en pub i centrala Karlshamn dit de fortsatt efter middagen på Hanöhus. En fick gå redan efter en kvart medan de andra två fick stanna kvar på polisstationen tills de sovit den värsta berusningen av sig i går morse.

Mjällbys förre tränare Peter Antoine var på plats och firade segern på Hanöhus.

– Jag upplevde dem inte som stökiga och bråkiga. Jag kan hålla med om att de festade, men inte mer än att det var helt okej.

Peter Antoine säger att det nu är upp till ansvariga ledare i Mjällby att ta tag i händelsen.

”Får inte flippa ur”

– De får tala om att så här får det inte fungera, man kan få vara glad och trevlig efter en sådan här match, men det får inte flippa ur, säger Antoine.

Mjällbys ordförande ville i natt inte kommentera uppgifterna utan lade istället på luren när Sportbladet ringde upp. Enligt Blekinge Läns Tidning var han under gårdagen i kontakt med en av spelarna som förnekade att han fått övernatta i fyllecell.

– Vi har pratat med vederbörande och han förnekade. Då kan jag inte göra mycket mer, säger Bengt Jonasson till tidningen.

Eva Buskas

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan