Chippen till Nantes för 36 miljoner

FOTBOLL

VISBY

Christian Wilhelmsson är nära en övergång till Nantes.

Sportbladet kan avslöja att Nantes och Anderlecht är överens om övergångssumman på 36 miljoner kronor och ”Chippen” har erbjudits ett mycket lukrativt kontrakt på fyra år.

Samtidigt som Christian Wilhelmsson laddar för VM här i Visby har han att ta ställning till ett mycket lukrativt kontrakt från franska klubben Nantes.

Chippen deklarerade efter ligaguldet med Anderlecht att han vill lämna klubben efter tre år.

Bosmanrisk

Hans kontrakt går ut i juni 2007 och belgarna är naturligtvis villiga att släppa sin svenske landslagsstjärna för att inte riskera att han går som Bosmanfall om ett år.

Det har tidigare snackats om Tottenham, Fiorentina och Newcastle men nu är det alltså Nantes som ligger klart närmast.

Den franska ligaklubben är, enligt uppgifter till Sportbladet, överens med Anderlecht om att betala de fyra miljoner euro (cirka 36 miljoner kronor) som Chippen har inskrivet i sitt kontrakt att Anderlecht måste släppa honom för.

Han har att ta ställning till ett fyraårskontrakt och Nantes kräver besked innan veckan är slut.

Chippens agent Mino Raiola är fåordig:

– Jag har blivit informerad om att Anderlecht och Nantes pratar med varandra om Wilhelmsson, men någon ytterligare information från klubbarna har jag inte fått, säger han till Sportbladet.

Nantes har blivit ligamästare åtta gånger, senast 2001. De senaste två säsongerna har laget haft det tuffare. I fjol räddade de kontraktet i sista matchen och efter säsongen ledde lagkaptenen Michaël Landreau ett spelaruppror som fick både tränaren och presidenten avsatta.

I våras slutade klubben på 14:e plats i ligan och nu tappar man två av sina profiler – mittfältaren Jeremy Toulalan (Lyon) och målvakten Landreau (Paris St Germain).

Johan Flinck