Real Betis vill ha Källström

FOTBOLL

Även Tottenham intresserade av svensken

Stockholm (TT)

Kim Källström är het på marknaden. Enligt uppgifter till TT vill spanska Real Betis betala åtta miljoner euro (motsvarande knappt 75 miljoner kronor) för den svenska landslagsmittfältaren.

Även Tottenham ska vara villigt att betala hans franska klubb Rennes en liknande summa.

Källström har kontrakt med Rennes till 2008, men den senaste tiden har spekulationer kring hans framtid tagit fart i fransk press. Enligt sporttidningen L'Equipe till exempel ska Källström ha varit i kontakt med Tottenham och West Ham.

Rennes hävdar dock att klubben inte fått några konkreta förslag.

– Vi har inte fått något bud, säger Rennes presschef Jerome Poupard till TT.

– Och om det kommer ett bud lär det inte komma förrän tidigast på måndag, då transferfönstret öppnar.

”Vi behöver honom i laget”

Kim Källström själv har tidigare sagt att han inte vill kommentera sin framtid förrän efter den sista matchen. Rennes ligger på femte plats, men har chans att ta den sista kvalplatsen till Champions League vid seger hemma mot Lille i lördagens avslutande omgång, om ligafyran Marseille samtidigt förlorar borta mot ligatvåan Bordeaux.

Enligt Jerome Poupard är Rennes visserligen villigt att sälja Källström om de får ett tillräckligt bra bud. Men helst ser klubben att han stannar.

– Presidenten, tränaren, de andra spelarna. Alla vill att han stannar. Han är en bra spelare och vi behöver honom i laget.

– Dessutom tror jag att Stade Rennes är viktigt för Källström för att utvecklas ytterligare som spelare.

TT