Rooney stoppas - av förbundet

FOTBOLL

Miljonsmäll hotar FA om stjärnan skadas

LONDON

Wayne Rooney spelar inte i morgon mot Trinidad och Tobago.

Det är inte läkarna som stoppar honom.

Utan FA:s ordförande Brian Barwick.

Foto: Bröstar upp sig Wayne Rooney har på rekordkorttid återhämtat sig från sin fotskada. Men något spel mot T&T verkar det inte bli. Engelska FA har inte råd att betala ersättning till Man United om Rooney skadas.

Fredrik Ljungberg och Olof Mellberg må ha rykt ihop i omklädningsrummet. Men hittills har inte Lars-Åke Lagrell haft några synpunkter på Lars Lagerbäcks laguttagningar.

I det engelska laget är det annorlunda.

70 procent

FA:s ordförande Brian Barwick har förbjudit Sven-Göran Eriksson att låta Wayne Rooney spela i morgondagens match mot Trinidad och Tobago, skriver de stora engelska tidningarna i dag.

"Svennis" hade tänkt byta in den 20-årige anfallaren i slutet av matchen för att denne skulle få känna på hetluften inför viktigare uppgifter senare i turneringen. Landslagets fystränare har sagt till "Svennis" att Rooney för tillfället når upp till 70 procent av sin normala kapacitet och är i desperat behov av matchträning.

"Handlar om politik"

Orsaken till Brian Barwicks beslut stavas pengar. Om Wayne Rooney blir skadad i gruppspelet har Manchester United hotat att stämma "Svennis" personligen och kräva ersättning av FA.

- Det handlar om politik. Det ser ut som att Wayne inte kommer spela, säger en FA-källa till The Sun.

Brian Barwick, som skött förhandlingarna med Manchester Uniteds ordförande David Gill, är osäker på om fotbollsförbundets försäkring täcker kostnaderna för ett skadestånd. I synnerhet som Wayne Rooney inte undersökts av en oberoende läkare sedan han fick klartecken att åka till Tyskland förra veckan. FA:s ställning försvåras också av att läkarna som undersökte Wayne Rooney då har avrått från spel i morgon.

Sven upprörd

"Svennis" uppges vara mycket upprörd över att FA blandat sig i laguttagningen. I går förekom hårda diskussioner mellan Sven-Göran Eriksson och

FA:s ledning, men till sist tvingades den svenske förbundskaptenen böja sig.

Nu hoppas lagledningen på att få till stånd en oberoende läkarundersökning under helgen. Blir beskedet positivt spelar Wayne Rooney mot Sverige.

Jens Kärrman