”Det var lite hetsigt”

FOTBOLL

Ljungberg talade om bråket med Mellberg

Foto: Fredrik Ljungberg och Olof Mellberg på dagens träning.

BREMEN.

Nyheten om ordbråket mellan Olof Mellberg och Fredrik Ljungberg var det stora samtalsämnet på allas läppar vid VM-lägret i Bremen.

Fyra år efter brottningsmatchen i Japan hamnade lagkaptenen och mittfältsstjärnan i en ny, het diskussion direkt efter 0–0-besvikelsen mot Trinidad.

I dag gav Ljungberg sin version av bråket – sportbladet.se återger den ord för ord.

Foto: - DET VAR LITE HETSIGT... Fredrik Ljungberg berättade i dag om bråket med Olof Mellberg efter matchen mot Trinidad i lördags.

Fredrik, vad tycker du om incidenten i omklädningsrummet mellan dig och Olof Mellberg?

– Det är väl inte så mycket att diskutera. Vi hade en liten hätsk diskussion, jag och han efter matchen. Det var inget personligt, utan om matchen som helhet. De flesta av er var väl där på matchen och kunde själva se att saker och ting inte fungerade hundraprocentigt. Förhoppningsvis kan vi rätta till det i matchen mot Paraguay, och på så sätt hjälpa laget – det var det vi diskuterade.

Kan du berätta om det är vanligt att den här typen av diskussioner sker?

– Om saker och ting inte fungerar i ett lag så är det klart att det diskuteras, man behöver använda varandras erfarenheter och på så sätt göra laget bättre. Vi vill alla vinna och det är det som är det viktiga.

Vad handlade diskussionen om?

– Som jag sa; det handlade om spelet och att vi kanske inte spelade till hundra procent, som jag tror att de flesta av oss kan vara överens om. Det måste vi försöka förbättra mot Paraguay. Vi vill som resten av svenska folket vinna matcherna.

Vad tyckte du var fel?

– Det var precis det som vi gick in och diskuterade. Förhoppningsvis blir det bättre mot Paraguay, så ni får se då. Det är ingenting jag kan berätta om.

Känner du någon skuld i att det blev mer hetsigt än normalt?

– Nej, det gör jag inte. Vi hade en diskussion och det blev lite hets, men det var inget...jag har hört lite rykten om att det var handgemäng, men det var det verkligen inte. Vi diskuterade saker och ting, sedan var det bra med det.

Har ni pratat ut efteråt, du och Olof?

– Vi hade en liten diskussion om det, men det var ingen stor grej – det har mest blivit en stor grej här, bland media och såna saker tyvärr, men det är sånt som händer.

Hur är förhållandet mellan er nu?

– Jag respekterar Olof väldigt mycket, som person och som spelare, så det är inga problem.

Vad tycker du om att de här uppgifterna kommer ut?

– Personligen spelar det väl ingen större roll. Givetvis får jag svara här på en massa frågor, men det är ingen ny grej eller någon sensationell story. Det händer ganska ofta i klubblaget att man diskuterar saker och ting.

Är det på samma nivå?

– Ja, det är det väl. Alla vill vinna, det är det som är grejen. Förhoppningsvis så blir man bättre av det. Det är inget man tänker på direkt efteråt, men jag förstår givetvis att det blir diskussioner i media i dag.

Hur är relationen mellan dig och Mellberg, är det bara en slump att det är ni som är inblandade?

– Det är väl så att....han är ju lagkapten....Alla har en viss röst – man ska lyssna på alla; på förbundskaptener, på kaptenen, och spelare, men samtidigt så har kanske vissa spelare i laget – som Larsson, och Zlatan, och jag själv – kanske mer rutin av vissa matcher, som inte alla andra har, och som man då kanske behöver lägga fram. Det är bara en diskussion, det är inget mer med det.

Tycker du att Olof Mellberg är en bra lagkapten?

– Givetvis.

Varför?

– Varför det? Han har väl varit kapten ett bra tag så jag har all respekt för honom.

Vilka egenskaper tycker du att en bra lagkapten ska ha?

– Man kan leda ett lag på väldigt många olika sätt, men saker som är viktigt är väl att man kan få gruppen att fungera tillsammans, och att det blir harmoniskt. Sedan måste man givetvis vara en duktig fotbollsspelare.

Vilka fler spelare var det som var inblandade i den här diskussionen?

– Det var en del andra spelare som var involverade, men vi har väl sagt att det räcker att jag och Olof pratar om det, och att de andra får bli anonyma.

Varför det?

– Det är väl enklast så.

Om det inte var en situation som var ovanlig, varför kan man inte berätta vilka som var inblandade?

– Det har blivit, som jag ser här, en ganska stor grej i media om vad som hände och jag tycker att det är onödigt att blanda in de andra...att de ska behöva står här och diskutera de också. Jag har inga problem om att prata om det. Det är väl därför.

Man ser dig sällan prata med Mellberg?

– Jag umgås mer med andra spelare, än vad jag umgås med Mellberg – men, som jag sa, jag har all respekt för honom som person och spelare. Det finns inget problem där. Jag tror att alla spelare gör så, att de umgås med de som man känner bättre.

Lagerbäck har sagt att han var jättenöjd med Sveriges sätt att spela mot Trinidad, förutom att ni inte gjorde mål – du verkar besviken över matchen...

– Jag står fortfarande för det som jag sa efter matchen, att de satte sin anfallare mellan Lucic och Mellberg och på så sätt stängde vår vänsterkant, vilket tvingade Mellberg att ta tag i speluppbyggnaden. Det är bara fakta.

Ditt intryck att ni inte spelade hundraprocentigt, menar du att vissa spelare inte kämpade tillräckligt, att de inte gav allt i matchen?

– Nej, alla som är med i VM vill göra sitt bästa.

Vad tycker du då att ni behöver ändra mot Paraguay?

– Exakt hur vår matchplan kommer att se ut kommer jag inte att berätta.

Har den här diskussionen stört er inför nästa match?

– För att vara ärlig, inom laget så tänkte vi inte så mycket på det – men så hörde vi nyheterna i går kväll och förstår att det är en stor sak. Men det är därför vi är här och har en öppen dialog.

Du har många åsikter om hur ni spelade, vad tyckte du om din egen insats?

– I första halvlek fick jag inte så mycket bollar, så självklart kunde jag varit bättre. I andra hade jag mer boll och kände mig ganska vass – men, visst, när du inte vinner så är man besviken.

– Eftersom att det här var sista frågan så tycker jag att det är viktigt att säga att diskussionen vi hade handlade om hur vi ska få Sverige att vinna. Till alla fans därhemma – vi vill gå långt i den här turneringen.

Läs också: