Mittbacken hjälte – satte två snabba

FOTBOLL

Stoke fortsätter att skrälla. I går tog man en meriterande seger mot ligasexan Sunderland. Matchhjälte: mittbacken Robert Huth, som satte såväl 2–2 som 3–2 under matchens sju sista minuter.

– Vi visar fantastisk inställning, säger tränaren Tony Pulis.

Med 33 poäng på 25 matcher är Stoke uppe på nionde plats i Premier League-tabellen och det trots att många konkurrenter spelat en match mer. En anmärkningsvärd placering för laget som inför säsongen dömdes ut på många håll.

Carew målskytt

I går visade man varför man varför. Trots underläge med såväl 0–1 som 1–2 tog man till sist hem alla poäng mot Sunderland på Britannia Stadium.

Ett glädjeämne var att norske John Carew, utlånad från Aston Villa, gjorde mål i sin hemmadebut. Men det var tyske Robert Huth som stod för de främsta insatserna.

”En meter offside”

I matchminut 83 tryckte han in kvitteringen efter en hörna och när det knappt fanns någon tid kvar att spela på kom avgörandet.

Jermaine Pennant knorrade in en frispark och Huth forcerade in bollen från nära håll – till hemmapublikens stora glädje.

– Inställningen som spelarna visar, i vår tredje match för veckan, är fantastisk, säger managern Tony Pulis lyriskt.

Motståndarmanagern Steve Bruce var däremot allt annat än nöjd, varken med sitt lags defensiv eller domaren.

– Jag vill att min målvakt och mina försvarare ska göra sitt jobb ordentligt – vilket de inte gjorde – men domarna måste också sköta sig. Carews mål var en meter offside, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM