Hamrén vågade inte se mer av Gerndt

FOTBOLL

NICOSIA. Erik Hamrén hade gärna sett mer av Alexander Gerndt redan i morgon.

Men förbundskaptenen vågar inte ta ut honom till en match till.

– Vi måste vara försiktiga, jag skulle bli vansinnig som klubbtränare om han spelade i morgon igen och det hände något, säger Hamrén.

Med en halvtimme kvar av matchen mot Cypern tog Erik Hamrén ut Martin Olsson och satte in Alexander Gerndt.

Ville förklara

Hamrén kände direkt att han ville förklara för Olsson, som assisterade Hysén vid 1-0-målet, varför han gjorde bytet.

– Han var förvånad när jag bytte honom. Han var bra, riktigt bra, men jag sade till honom att jag ville titta på andra spelare och att han har fullt upp med klubblaget. Samma sak gäller Ola Toivonen och Marcus Berg.

Alexander Gerndt, som landskampsdebuterade mot Tyskland i höstas och gjorde sitt första landslagsmål under januariturnén, fick en halvtimme. Först spelade han ute till vänster, sedan fick han kliva längst upp i anfallet.

Och mer speltid än så blir det inte för Gerndt trots att allsvenskan inte har startat.

– Han fick 30 minuter i dag och då ska man vara försiktigt. Jag skulle bli vansinnig som klubbtränare om han spelade i morgon igen och det händer någonting. Vi får rätta oss efter vad klubbarna vill, säger Hamrén.

Går inte in på namn

Sebastian Eriksson, som kom in i slutet av matchen, har däremot tagits ut till onsdagstruppen.

Vilka tog chansen mot Cypern då, enligt förbundskaptenen?

Nja, Hamrén vill inte gå in på några namn, men han säger att flera är aktuella för spel även mot Moldavien när EM-kvalet drar igång igen i mars.

– Det finns funderingar på ett antal positioner och många är högaktuella för spel mot Moldavien. Jag ville se dem från start här i stället för att de kanske sitter på bänken i morgon.

ARTIKELN HANDLAR OM