Platini: Xavi borde ha fått guldbollen

Foto: Playmakern Xavi.
FOTBOLL

BARCELONA. I morgon möts Leo Messi och Cristiano Ronaldo i en landskamp i Schweiz.

Världens två bästa spelare, enligt Michel Platini som ändå ville ge guldbollen till en spanjor.

– Spanien vann VM och Xavi förtjänade den, säger Uefapresidenten.

Argentina och Portgual möts i en vänskapslandskamp på schweizisk mark på onsdagen och Uefas president missade inte tillfället att byta några ord med Leo Messi – och be honom signera matchtröjan från Barcelonas seger i finalen i klubblags-VM förra vintern.

Platini håller Messi som en av de största, men tycker att det är för tidigt att prata om argentinaren som bäst genom alla tider.

– Han är fortfarande väldigt ung och varje generation har sin egen idol. Jag minns vad som hände med Ronaldinho när han vann guldbollen. Då var framtiden hans, men han lyckades inte hålla den nivån. Jag gillar allt med Leo, han dribblar, gör mål och verkar dessutom väldigt sympatisk, men ingen lyckas bli så stor som han utan ett riktigt bra lag bakom sig. Men i det här fallet är Messi som en diamant i ett fantastiskt lag, säger Michel Platini till tidningen Sport.

”Det var nu eller aldrig”

Uefapresidenten håller Messi tillsammans med Real Madrids fixstjärna Cristiano Ronaldo som världens bästa spelare, men tycker att guldbollen skulle gått till en annan la liga-stjärna.

– Xavi var min favorit, även om Messi och Ronaldo är världens bästa. Spanien vann VM och för Xavi var det nu eller aldrig, för mig förtjänade han guldbollen, säger Michel Platini.

Argentina och Portugal möts klockan 21 på onsdagkvällen i Genève.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga