Krisplan: Mer kritik

FOTBOLL

Mötet i dag ska lösa Dif:s problem: ”Har man varit dålig ska man höra det”

Foto: Nattsvart Djurgården Djurgården ska resa sig ur krisen. Det första steget blir dagens spelarmöte, där spelarena ska rensa luften i laget och ”vara hårda mot varandra”.

GÖTEBORG. 1–2 mot Gais och bara en poäng på fyra matcher.

I dag samlas Djurgårdens spelare för att rensa luften.

– Vi måste vara hårda mot varandra, säger Daniel Sjölund till Sportbladet.

Djurgården gjorde en bra första halvlek mot súccegänget Gais och tog ledningen på straff genom Kennedy Igboananike. Men två pojklagsmisstag sänkte Stockholmslaget, som nu får dras med krisstämpel. Först slarvade den amerikanske mittbacken Gale Agbossoumonde med bollen. Gais högerytter Eric Bassombeng hann först på bollen och tryckte in 1–1 precis före pausvilan.

– Vi spelar fint, gör 1–0 och allt känns bra. Men så släpper vi in ett enkelt mål och tappar spelet

efter det, säger Daniel Sjölund.

”Alldeles för billigt”

I andra halvlek nickade Mervan Celik helt omarkerad in 2–1 på en fin Wanderson-frispark. Djurgårdarna stod bara och tittade.

– Alldeles för billigt. Vi har spelare som inte tar sina löpningar och tar den ytan. En spelare kommer att få höra det, säger tränaren Carlos Banda utan att vilja precisera närmare.

Daniel Sjölund:

– Fyra gaisare är rena. Vem som helst kan nicka in den. Jättedåligt försvarsspel. Det är inte okej och något vi måste lösa.

I dag kommer Djurgårdens spelare att sitta ner och med hjälp av tv-bilder gå igenom mötet med Gais. Fokus den här gången kommer att ligga på de individuella misstagen.

– Vi måste prata om vad det är som händer vid målen. Och vi måste vara hårda och ärliga mot varandra. Det är så det fungerar om vi ska få ordning på resultaten. Viktiga detaljer som inte får upprepas mot Norrköping på söndag, säger Sjölund.

Ska göra laget bättre

Högerbacken Kebba Ceesay var en av dem som skulle befunnit sig i zonen där Celik enkelt kunde göra 2–1.

– Ett skitmål som är oacceptabelt på den här nivån. Men jag vill inte anklaga någon, säger han.

Var det inte din gubbe?

– Nej, det tror jag inte. Men vi får titta på det och försöka reda ut det i morgon (läs; i dag). Vi måste vara hårda och ställa större krav på varandra. Har man varit dålig ska man få höra det.

Hur tar de kritiserade spelarna det?

– Vi känner varandra så det brukar vara lugnt. Vi gör det för att laget ska bli bättre, säger Kebba Ceesay.

ARTIKELN HANDLAR OM