Han ska rädda krislaget

FOTBOLL

Bekräftat: Thorsten Fink tar över Hamburg

Foto: Thorsten Fink.

Hamburger SV nystart blev en mardrömsstart – storlaget ligger hopplöst sist i Bundesliga.
I dag bekräftar klubben att FC Basels Thorsten Fink, 43, kommer att ta över tränarjobbet.
– Han var min önsketränare. Hans stil passar HSV och vår filosofi, säger sportchef Frank Arnesen.

Traditionsrika Hamburger SV har under flera säsonger gått på knäna. Inför den här säsongen ville man göra något nytt och något bättre. Dansken Frank Arnesen plockades in som ny sportchef från Chelsea.

Men nystarten har inte väckt supportrarnas hopp om en ny storhetstid. Ett föryngrat, och Chelsea-inspirerat, Hamburg ligger sist i Bundesliga med fyra poäng efter åtta omgångar. Michael Oenning har fått sparken och assisterande tränaren Rodolfo Cardoso har lett laget till en vinst och en förlust.

På söndag kommer Frank Arnesen själv att sitta på tränarbänken – men redan nästa vecka kommer FC Basels succétränare Thorsten Fink. Det bekräftar klubben på sin hemsida i dag.

”Gör vårt lag bättre”

Frank Arnesen har letat efter en tränare som passar in i klubbens nya koncept. Det viktigaste kriteriet har dock varit att tränaren i fråga verkligen vill till Hamburg. Det vill Thorsten Fink.

I Schweiz har Dortmund-födde Fink vunnit ligan två gånger och cupen en gång. Kontraktet med Basel sträcker sig till 2013 och enligt uppgifter till tyska Kicker kommer Hamburg att betala omkring en miljon euro för tränarens tjänster.

- Han kommer att göra vårt lag bättre och vidareutveckla oss, säger Frank Arnesen till klubbens hemsida.

Redan nästa vecka ansluter tränaren till Hamburg – i ett försök att få stopp på krisen. Och kanske kan det bli en nystart även för Marcus Berg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga