”Kan inte klaga över att vi sålde Zlatan”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Inter-presidenten inte bitter

Foto: Lotte Fernvall

Inter sålde Zlatan Ibrahimovic till Barcelona 2009.

Nu är svensken tillbaka i Serie A och på väg att skjuta ligatiteln till ärkerivalen Milan.

– Han vann tre ligatitlar åt oss och vi sålde honom för fyra gånger så mycket som köppriset. Jag kan inte klaga, säger Inters president Massimo Moratti, till tyska Welt Am Sonntag.

Inters president Massimo Moratti ger i en lång intervju med tysta Welt am Sonntag bland annat sin syn på Inter-spelare som senare gått till ärkerivalen Milan. Bland stjärnorna som spelat för bägge klubbarna nämns bland annat Ronaldo.

”Ronaldo var ett geni”

– Jag har alltid sett på Ronaldo som en sympatisk kille, ett geni. Många kallade honom svikare eftersom han gick från Inter till Real Madrid för att sedan välja Milan. Men det är nonsen. Det är så marknaden fungerar, säger Moratti.

En annan som tagit vägen från Inter, via Spanien till Milan är Zlatan Ibrahimovic. Nu är svensken på väg att "sno" Inters ligatitel till Milan men Moratti klandrar inte svensken eller ångrar försäljningen.

Nobbade Özil

– Det är samma sak (som med Ronaldo). En fantastiskt proffs. Han vann tre ligatitlar åt oss och vi sålde honom för fyra gånger så mycket som köppriset. Jag kan inte klaga,

Moratti avslöjar också att klubben var nära att värva Mesut Özil innan tysken gick till Madrid. Men valet föll på en annan spelare.

– Vi valde Wesley Sneijder istället vilket inte var något dåligt val med facit i hand. Men Real Madrid är helt klart lyckliga över att ha köpt Özil.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN