Mattias Jonson borta tre veckor

FOTBOLL

”Hittat två skador”

Mattias Jonson hade hoppats att undersökningen skulle visa en lindrig skada.

Den visade två.

Nu blir han borta från spel i tre veckor.

Mattias Jonson slet med en skada i baksidan av låret under februari, men kom tillbaka till premiären i måndags, då han startade. Men det höll bara 40 minuter, sedan lunkade han av igen.

I torsdags undersöktes Jonson av "baksidesexperten" Carl Askling och i dag kom svaret:

– De har hittat två småskador, varav en är ny från derbymatchen. Den andra är en vätskeansamling som sitter högre upp på låret. Den tror de har varit där ett tag, säger Jonson.

”Inte 25 längre”

Blödningen i låret är två till tre centimeter stor, vilket är jämförbart med den som Jonson drog på sig på försäsongen. Han säger att tio procent av muskeln är skadad, ungefär.

Vilken inverkan den nyupptäcka vätskeansamlingen har vet han inte.

– Gör man en MR (magnetröntgen) på vilken spelare som helst, till exempel Joel Riddez, så kanske man hittar små blödningar hos honom också. Mina muskler har fått smällar och bristningar. Den här ansamlingen kanske ligger mig i fatet och påverkar elasticiteten. Jag är inte 25 heller, säger han.

Hoppas spela mot Peking

När kommer du spela match igen?

- Vi får se. Det är inte rätt att ha spelare på 85-90 procent. Det är bara att acceptera att detta har hänt och inte på något sätt gett upp. Det är fortfarande 29 omgångar kvar, även fast jag inte spelar de nästkommande två eller tre matcherna.

Så tre veckor, ungefär?

– Ja, i slutet av april är inte en helt tokig gissning. Vi möter Norrköping någonstans där, då kan det vara möjligt.

ARTIKELN HANDLAR OM