Elm ska bli pappa – därför flyttar han hem

FOTBOLL

Han kunde valt att vara kvar i fotbolls-Europas finrum.

Men David Elm, 28, valde allsvenskan – för speltiden men också av helt andra skäl:

– Jag och Minna ska bli föräldrar till en pojke i mars. Det gör den här flytten än mer naturlig, säger Elm.

Sportbladets avslöjande i förra veckan om att Elfsborg bara var detaljer från att lösa David Elm från sitt kontrakt slog ned som en bomb i fotbolls-Sverige.

I går blev som väntat affären av.

Fulham får 5,5 milj

Elfsborg ska enligt uppgifter till Sportbladet betala 5,5 miljoner kronor till Fulham och med sign-on-bonus till David Elm plus löner i fem år handlar det här om en affär som överstiger tio miljoner kronor.

Får du stor press på dig när man tänker på de här miljonbeloppen?

– Inte alls. Vet heller inte vilka summor det rör sig om. Det har klubbarna koll på. Just nu tycker jag allt bara ska bli så fantastiskt kul att få spela fotboll. Jag hade tjänat mer pengar på att vara kvar här i Fulham, men jag älskar att spela fotboll och vill inte gå omkring och må dåligt här i 1,5 år till.

Varför blev det Elfsborg och inte Kalmar FF?

– Det har lutat åt Elfsborg en längre tid. Fulham har inte accepterat Kalmar FF:s bud och jag vet inte så mycket mer om det. Men jag har fått väldigt bra intryck av Elfsborg när jag träffat Magnus Haglund och Stefan Andreasson. Det märks att det är en stor klubb som har ordning på allt runtomkring. Det här känns riktigt bra.

Vad händer nu?

– Vi ska försöka lösa allt praktiskt här i London och sedan strålar jag samman med resten av Elfsborgstruppen 7 februari.

Du och Minna ska bli föräldrar i mitten av mars och nästan samtidigt är det dags för allsvensk premiär. Hur är känslorna?

– Att det här kommer att bli ett fantastiskt år. Det känner både jag och min sambo Minna. Barnet, en son, är planerat att födas 17 mars. Samma dag som Rasmus (Davids bror) föddes, säger David Elm och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM