AIK:s fans rasar mot beskedet

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

”Det är ju fan att vi inte kan räkna med förbundet någon gång”

Allting talar för att allsvenskans sista omgång flyttas fram en vecka.

Det får AIK:s fans, som hade en resa inplanerad till Helsingborg, att rasa mot tävlingskommitténs beslut.

– Nu fuckar det upp vår planering helt, det var säkert många resenärer som tagit ledigt, säger Black Armys ordförande Daniel Wilhelmsson till Sportbladet.

I morse berättade tävlingskommitténs ordförande Gerhard Sager att den sista omgången av allsvenskan kommer med största sannolikhet att flyttas fram en vecka till den 30 oktober.

Tävlingskommittén har inte lyckats hitta en speldag för mötet mellan Malmö FF och Djurgården.

– Vi har tittat på olika lösningar men inte hittat någon möjlig dag för MFF att spela innan 23 oktober. Inget lag har någonsin spelat två allsvenska matcher inom loppet av tre dagar, och det kan inte heller MFF göra, sa Sager till Sydsvenskan.

– Att flytta hela omgång 30 var vår sista utväg.

Sportbladet har varit i kontakt med Sager som dock menar att de har veckan på sig att hitta en lösning.

På måndag kommer tävlingskommittén att ta ett beslut, men redan nu väcker Sagers uttalanden starka reaktioner.

”Alla borde avgå”

AIK avslutar allsvenskan med att möta Helsingborg på bortaplan och supportrarna har kunnat boka en bortaresa med Black Army under några veckor.

Men tävlingskommitténs besked förstör allt för AIK:s supportrar.

– Det är ju fan att vi inte kan räkna med förbundet någon gång, Jag förstår inte hur det kan vara så svårt att planera, säger Black Armys ordförande Daniel Wilhelmsson till Sportbladet.

– Nu fuckar det upp vår planering helt, det var säkert många resenärer som tagit ledning. De drar bötesbelopp och straff från någon burk, det är horribelt och uselt. Alla borde avgå.

”Det får falla på oss”

För Malmö FF:s fans är beskedet positivare. Det gör att klubbens spelare får nödvändigt med vila i sitt redan tuffa schema.

Trots det är de inte nöjda.

– Det är en ganska bra variant, men det är tråkigt att det påverkar andra lag. Kollektiv bestraffning är aldrig bra, säger MFF Supports vice ordförande Magnus Ericsson till Sportbladet.

– Jag hade hellre sett att man tryckt in matchen någonstans. Det får falla på oss, vi får ta det emot oss. Vi är ju inte högsta prioritet. Det är tråkigt allmänt, det är inte det här man vill hålla på med.

Sager beklagar verkligen att många klubbar, spelare och supportrar påverkas av schemaförändringen, men säger samtidigt att de inte har något val.

– Det är olyckligt att det drabbar folk som bokat in sig och ska åka på matcherna. Det är klart vi har förståelse för det, säger Sager.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.