Ryske fotbollstalangen död – frös ihjäl utomhus

Alexej Lomakin, 18, hittades död i Moskva

avDaniel Sörensen

Den ryske fotbollsspelaren Alexej Lomakin, 18, har hittats död i Moskva.

Nu sörjer hela nationen talangens tragiska bortgång. Enligt uppgifter ska spelaren ha frusit ihjäl efter en utekväll i hemstaden.

Ryssland har nåtts av ett tragiskt dödsbesked.

Fotbollstalangen Alexej Lomakin anmäldes försvunnen den 30 november. Nu bekräftar hans klubb Lokomotiv Moskva att spelaren har hittats död – troligtvis har han frusit ihjäl.

Lokomotiv är ledsna att behöva meddela att vår U21-spelare Alexej Lomakin har dött i Moskva. En förundersökning har inletts. Vi är chockade av denna tragedi. Vi skulle vilja uttrycka våra djupaste kondoleanser till Alexejs familj och vänner”, skriver de på Twitter.

Glömde telefonen i en taxi

Lomakins mamma berättar att sonen varken hörde av sig eller kom hem natten den 30 november. Hon säger att han gjorde en läkarundersökning hos klubben och sedan stannade över natten, men det rapporteras om att han gick ut på stan och drack alkohol med en kompis.

Mamman försökte nå honom på hans telefon, men enligt den ryska sajten dni24 säger en taxichaufför att Lomakin åkt med honom och glömt sin telefon och sin ryggsäck i bilen.

Det är fortfarande oklart exakt vad som har hänt med 18-åringen, men den allmänna teorin är att han har frusit ihjäl utomhus. Under kalla decembernätter i Moskva sjunker temperaturen kraftigt till flera minusgrader.

Foto: Twitter
Alexej Lomakin
ARTIKELN HANDLAR OM