Allsvenskan i fotboll

Rasmus Elms sågning av Kalmar FF: ”En cirkus”

Av: 

Michael Wagner

Rasmus Elm.
Rasmus Elm.

FOTBOLL

Det är inte klart vem som tränar Kalmar FF 2019.

Höstens ansvarige tränare, Henrik Rydström, har inte fått besked om framtiden. Stjärnan Rasmus Elm är upprörd.

– Det är ganska låg nivå nu, säger han till Barometern.

När Nanne Bergstrand blev sjukskriven i somras på grund av utmattningsdepression så tog assisterande tränarna Henrik Rydström och Jens Nilsson över.

För en vecka sedan meddelade Bergstrand att han inte återfått energin för att komma tillbaka som huvudtränare och därför har sagt upp sig.

Inget besked

Men det har inte kommit några besked från klubbledningen i Kalmar FF vem som ska vara huvudtränare 2019 och det får laget störste stjärna, Rasmus Elm, att reagera:

– Jag tycker att ”Henke” ska vara kvar, säger Elm till Barometern och utvecklar för tidningen varför Rydström ska få fortsatt förtroende:

– Henrik har, tillsammans med ”Jensa” (Jens Nilsson) och Festim (Pasho), börjat bygga något och det är vad Kalmar FF behöver. Nanne (Bergstrand) kom in i fjol och i våras hade vi en stil. Vi bytte stil i höstas och visst finns det fortfarande saker att jobba med men vi kom in i ytor vi ville åt, skapade lägen. ”Henke” har börjat bygga någonting och tagit steg. Man måste börja någonstans. Kommer det in en annan tränare nu så blir det en tredje stil och då har vi kastat bort två år.

Inte redo att förlänga

Många rykten har cirkulerat kring tränarfrågan i Kalmar FF.

Mikael Stahre, tidigare i höstas sparkad från San Jose i MLS, är ett namn som nämnts liksom förre Elfsborgstränaren Magnus Haglund.

Innan tränarfrågan är löst verkar inte heller Rasmus Elm, 30, redo att förlänga sitt avtal som går ut inom kort.

Mittfältsstjärnan har börjat diskutera en förlängning med sportchefen Thomas Andersson Borstam, men Elm avvaktar tills vidare.

– Ja, det är en cirkus och karusell nu. Allt beror på vad som händer.

Vem som blir tränare, till exempel? undrar Barometern.

– Ja, och hur allt sköts och vad Kalmar FF vill nu och i framtiden, det är många parametrar. Det är ganska låg nivå just nu, säger Rasmus Elm.

Publisert:

LÄS VIDARE

Rydströms känga: ”Han har fastnat”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Kalmar FF

Henrik Rydström

Mikael Stahre

Nanne Bergstrand

Rasmus Elm