Spelarnas val: Tillbaka till grunderna

FOTBOLL

”Vi har haft konstruktiva samtal med under veckan”

Foto: taktiksnack Efter den oväntade förlusten mot IFK Norrköipng har Jörgen Lennartsson pratat igenom situationen med Oscar Hiljemark och övriga spelare i Elfsborg.

BORÅS. Efter fiaskot mot IFK Norrköping har spelarna i Elfsborg fått som de vill: guldjakten ska ske med 4-4-2 och hög press.

– Vi har haft konstruktiva samtal med spelarna under veckan, säger Jörgen Lennartsson.

– Det är viktigt att alla är på samma våglängd, säger Oscar Hiljemark.

Borta mot IFK Norrköping ställde Elfsborg upp med 4-5-1 och ett lågt försvarsspel som, tyckte spelarna med Anders Svensson i spetsen, gav bort initiativet till hemmalaget.

Inför nyckelmatchen mot Gefle i kväll i den fortsatta guldjakten tycks spelarna fått som de vill i hur Elfsborg ska spela.

– Vi var alla självkritiska efter Norrköpingsmatchen och sedan har vi haft en väldigt bra dialog i gruppen om det som hände, säger tränaren Jörgen Lennartsson.

Vad har ni kommit fram till?

– Det håller vi i laget. Det har varit konstruktiva samtal inför Gefle. Men den typen av samtal har vi efter alla matcher, även när vi vinner.

Elm skadad

Eftersom David Elm har fortsatta skadeproblem spelar sannolikt Viktor Claesson från start mot Gefle. Gårdagens träning tydde även på att Jon Jönsson och Andreas Augustsson bildar mittlås.

Spelarmötena där det resonerats om formation och taktik tycks även ha kommit fram till att det är tillbaka till grunderna för Elfsborg mot skräckmotståndaren Gefle, det gästande lag som vunnit mest genom åren på Borås Arena.

Aggressiva

– Vi kommer komma ut med en helt annan aggressivitet. Jag utgår även från att vi spelar med ett högre försvarsspel, säger Stefan Ishizaki.

Oskar Hiljemark:

– Gefle gör alltid 100-procentiga arbetsinsatser över hela planen och offrar sig hela vägen. Speciellt mot dem krävs det att vi gör en topprestation.

Hur viktigt är det att ni är överens om hur ni ska spela?

– Mot Norrköping var vi nog inte så oense. Vi var inte nöjda med hur vi utförde det vi pratat om. Men självklart måste vi vara på samma våglängd och dra åt samma håll, säger Hiljemark.

Vad betyder AIK:s poängförlust?

– Det är positivt när våra konkurrenter tappar poäng. Samtidigt hoppas vi att AIK är motiverade när de spelar mot Häcken och Malmö.

Läget i dag i Elfsborg

Tankar har vädrats och taktik korrigerats. Nu ska Elfsborg ta sig i kragen och återgå till ett offensivare 4-4-2. Men vad händer med nerverna om spelet än en gång hackar mot skräckmotståndarna Gefle?

Skador

David Elm verkar inte bli kvitt skadan i lår/rygg. I övrigt är Stefan Larsson, Amadou Jawo och Per Frick borta.

Återstående matcher

29 oktober: Gefle (h). FORM:

1 november: Mjällby (b). FORM:

4 november: Åtvidaberg (h). FORM:

ARTIKELN HANDLAR OM