Arsenal räddat – av omdiskuterad straff

FOTBOLL

Låg under mot bottenlaget – nu ny trea

1 av 4

Arsenal var på väg mot en chockförlust hemma mot Norwich när de fick straff i den 85:e minuten.

Ett domslut den assisterande domaren tog och som kommer att bli omdiskuterat.

Efter Mikel Artetas straffmål avgjorde hemmalaget sedan även matchen till 3-1 under slutminuterna.

Arsenal slåss med Chelsea, Tottenham och Everton om två platser till nästa års Champions League. En kamp som länge under hemmamatchen mot bottenlaget Norwich såg ut att bli betydligt tuffare för London-laget.

Gästerna tog nämligen ledningen efter 56 minuter när Michael Turner nickskarvade in 1-0. Ett resultat som såg ut att stå sig.

Hade fri sikt

Först i den 85:e minuten, efter en kraftig forcering mot Norwichs mål, fick hemmalaget straff. Detta sedan Kei Kamara rensat undan bollen samtidigt som han hade ett grepp om Olivier Girouds tröja.

Huvuddomaren Michael Jones hade fri sikt men valde först att inte blåsa. Först efter att den assisterande domaren gjort honom uppmärksam på en regelvidrighet pekade domaren på straffpunkten.

– Ärligt talat såg jag ingenting från där jag stod. Jag vet inte om det var straff, säger Arsenals manager Arsene Wenger.

Norwich, och framförallt målvakten Mark Bunn, var rasande och protesterade kraftfullt mot domslutet. Men det stod sig och Mikel Arteta kunde placera in straffen.

”Tio sådana situationer”

– När det väl händer känns det absolut inte som en straff. Sedan drar båda i varandra och det beror på vad den assisterande domaren ser för båda ramlar omkull. Men det känns som de slåss om bollen båda två. Du kan blåsa straff för det men vi har sett säkert tio sådana situationer under den här matchen, säger experten Glenn Strömberg i Viasat Fotboll.

Med vind i seglen rann sedan inhopparen Alex Oxlade-Chamberlain förbi på vänsterkanten och assisterade Olivier Giroud som satte 2-1 i den 88:e minuten. Lukas Podolski följde upp med 3-1 på tilläggstid, efter att Theo Walcott assisterat från en offside-position.

Segern är extremt viktig för Arsenal som nu kliver upp på tredje plats i Premier League med 59 poäng. Chelsea och Tottenham skuggar på 58, Everton har 55.

ARTIKELN HANDLAR OM