Terrys kupp innan Benitez premiär

Publicerad:
Uppdaterad:
Di Matteos gamla tröjnummer i Chelsea var 16. Och på träningen innan helgens premiärmatch för Benitez visade Terry sitt stöd med att byta till tröjnummer 16.
Foto: PICAGENCY
Di Matteos gamla tröjnummer i Chelsea var 16. Och på träningen innan helgens premiärmatch för Benitez visade Terry sitt stöd med att byta till tröjnummer 16.

FOTBOLL

Här är bilden på John Terrys Chelsea-kupp.

Lagkaptenen hyllade tillsättningen av Rafa Benitez i det officiella matchprogrammet – men tränade sedan i Roberto Di Matteos gamla nummer.

Foto: BILDBYRÅN
Rafael Benitez möttes av ett samlat motstånd från publiken.

Runt 900 miljoner kronor har Roman Abramovitj betalat för tränarkarusellen under sin tid i Chelsea. En som varit med på hela resan är John Terry.

Utåt sett har 31-åringen hyllat tillsättningen av Rafa Benitez, bland annat i sin lagkaptensspalt i Chelseas matchprogram inför helgens 0-0-match mot Manchester City.

”Ser fram emot att jobba med honom”

”I tisdags välkomnade vi Rafa Benitez som vår nye manager. Alla spelarna ser fram emot att jobba med honom och vi kan få en kanonstart om vi slår Manchester City i dag”, skrev 31-åringen.

Men bara minuter innan publiken kom in på arenan och lade vantarna på matchprogrammet visade Terry upp en annan sida. Mittbacken är knäskadad och genomförde därför rehabövningar tillsammans med lagets sjukgymnast på matcharenan tidigare på dagen.

Då valde Terry att lämna sitt eget träningsställ i omklädningsrummet och kom istället ut i nummer 16, det nummer Roberto Di Matteo gjorde till sitt under sina år som spelare i Chelsea 1996-2002. En hyllning till italienaren bara minuter före arenan skulle fyllas för Rafa Benitez första match.

”Tack känns inte tillräckligt”

I de första raderna i matchprogrammet skickade också mittbacken en sista hälsning till den förre managern.

”Jag vill bara säga att det var ett privilegium att spela för Robbie. Jag hade äran att, som ungdomsspelare, se och lära från honom och att sedan få vara lagkapten under honom var en ära. Att vinna två turneringar förra säsongen, inklusive Champions League som vi jagat så länge, var otroligt. Robbie är en stor människa och en riktig legendar. Vi önskar honom att lycka i framtiden, eftersom att bara säga tack inte känns tillräckligt”, skrev Terry.

Även publiken hyllade Di Matteo och protesterade kraftigt mot Benitez under matchen.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN