Misshandlade supportern fick lämna sjukhuset

avJohan Flinck

Publicerad:

”Har klarat sig okej”

Foto: BILDBYRÅN
Hotellet där Malmö FF-supportrar blev attackerade av ett 30-tal maskerade män inför morgondagens Champions League-match.

LVIV. Den misshandlade MFF-supportern har fått lämna sjukhuset.

Planen är att han ska gå på matchen i kväll.

– Han är mörbultad men har klarat sig okej, säger supportern och vännen Per Kindgren.

Ett antal MFF-supportrar attackerades utanför sitt hotell på måndagskvällen efter att de hade anlänt till Lviv inför dagens match i Champions League mot Sjachtar Donetsk.

– De var 25-30 män helt svartklädda och med rånarluvor. De stod och väntade på oss, som en välkomstkommitté, berättade Per Kindgren, en av de 15 MFF:are som attackerades, för Sportbladet i natt

– Vi vet inte om de var Sjachtar-supportrar, fans från den lokala klubben här eller några andra, sa MFF:s supporterombudsman Pierre Nordberg, som dock inte var på plats själv.

Ska gå på matchen

En MFF-supporter fick föras till sjukhus av ukrainsk polis efter att blivit misshandlad.

– De var fem-sex man mot honom. De stampade på hans huvud. Hans huvud var helt sönderslaget, ansiktet helt upprivet, sa Kindgren som blev vittne till misshandeln.

Sportbladet har inte lyckats nå den misshandlade supportern men nu på förmiddagen kan Kindgren berätta hans vän fick lämna sjukhuset i natt.

– Jag träffade honom på frukosten på hotellet. Han är mörbultad men har klarat sig okej, säger Kindgren, som vid lunch uppger att den misshandlade supportern är hos polisen för att redogöra för vad som hänt.

Planen är att han ska gå på matchen i kväll.

Håller låg profil

Vid lunch i dag landade flera hundra MFF-supportrar i Lviv med flyg. De samlas inom kort på en pub man abonnerat i centrala Lviv.

I natt fruktade MFF för nya våldsamheter under tisdagen fram till matchen.

– Klart det finns en oro om det här redan har skett, sa Pierre Nordberg till Sportbladet.

Han gick tidigt under gårdagen ut med en varning till MFF-supportrarna om att vara försiktiga, tänka på var man går någonstans, inte gå runt med för mycket MFF-kläder och gå i grupp.

Flera MFF:are har under tisdagen vittnat om att man tar varningarna på allvar.

– Vi håller låg profil och springer inte runt och är kaxiga eller hänger ut flaggor, säger Kindgren.

– Men på samlingspuben kommer vi säkert att ha våra MFF-tröjor och halsdukar. Då är vi 500 och det borde vara tämligen säkert där, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM