Har fåfängan drivit Ronaldo för långt?

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Experten: Har konstant smärta

Målskytt på straff och en 2-0-seger mot Eibar.

Trots det ifrågasätts nu Cristiano Ronaldo av en av Europas mest uppmärksammade spanska fotbollsjournalister.

– Hans kropp är inte en fotbollsspelares, säger Guillem Balague till Sky Sports.

När engelsmannen Paul Clement assisterade Carlo Ancelotti i Real Madrid överraskades han av Cristiano Ronaldos träningsregim. Clement berättade för The Telegraph att Ronaldo installerat massagerum samt isbad i sitt eget hus för att kunna återhämta sig bättre och innan varje träningspass värmer upp på egen hand i gymmet med speciella övningar för att bygga upp styrka samt förebygga skador.

”Överansträngt sig”

Men frågan är om det blivit för mycket av det goda för 30-åringen?

Efter 2-0-segern mot Eibar hävdar spanske fotbollsjournalisten Guillem Balague att Ronaldo nu är på väg att dala rent fysiskt.

– Han började redan tidigt kräva väldigt mycket av sin kropp. Han gick ofta på gymmet när han egentligen inte behövde. Han har testat sig fram på egen hand längs vägen vilket kanske inneburit att han överansträngt sig med vikter, vilket han förmodligen inte borde ha gjort, säger Balague till Sky Sports.

”Konstant smärta i knäna”

Om det är jakten på nya triumfer eller fåfänga som drivit Ronaldo att lägga på sig den stora muskelmassan går inte Balague in på men enligt spanjoren, som skrivit inofficiella biografier om både Leo Messi samt Cristiano Ronaldo, hämmas Real Madrid-stjärnan nu av sin kropp.

– Du kan se på hans kropp att det inte är en fotbollsspelares kropp och han har konstant smärta i sina knän. Det innebär att han inte längre kan träna extra på fasta situationer. Han har bara gjort två mål på sina 92 senaste frisparksförsök och det är inte bra nog. Inte för honom i alla fall.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.