Liverpool krossade City på bortaplan

Av: Marie Carlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

”Vi kunde gjort fler mål men 4–1 är perfekt”

1 av 5 | Foto: TT

Liverpool fick en drömstart i det tuffa bortamötet – och fortsatte med att köra över Manchester City.

– Det känns perfekt. Matchen var inte perfekt men den var väldigt bra, säger Liverpool-tränaren Jürgen Klopp.

Liverpool fick bästa tänkbara start. Efter fem minuter utnyttjade Philippe Coutinho ett City-misstag på mittplan, tog med sig bollen mot straffområdet och spelade vidare till Roberto Firmino.

Firminos inspel var ett jätteläge, men själv hade han nog inte förväntat sig att det skulle gå så enkelt.

Tidigt självmål av City

Bollen gick nämligen perfekt till Eliaquim Mangala i hemmalaget som bredsidade in den i eget mål.

Den vindsnabbe Firmino låg bakom även nästa mål när han spelade fram till Coutinho som kom fri och rullade in 2–0 efter 23 minuter.

Och brassarnas show fortsatte.

Innan matchuret visade 35 minuter hade Firmino även noterats för ett eget mål efter ytterligare ett vackert anfall. Evre Can klackade bollen till Coutinho som helt fri spelade fram en ännu friare Firmino som rullade in trean.

Skrtel med drömträff

Den viktiga reduceringen för City kom strax innan paus – Sergio Agüero fixade det helt på egen hand när han från distans dundrade in 1–3.

Men Liverpooltränaren Jürgen Klopp skulle få jubla vid sidlinjen ännu en gång denna kväll. Martin Skrtel fick en drömträff när bollen efter en hörna landade vid hans fötter – skottet otagbart för Joe Hart.

Liverpool har inte haft det enkelt mot hemmastarka Manchester City – på sex bortamöten hade Liverpool inte lyckats vinna ett enda – tills nu.

City: "Vi gjorde allt fel"

– Det känns perfekt. Matchen var inte perfekt men den var väldigt bra. Vi spelade med stor passion och det är det viktigaste för oss, säger Klopp till BBC.

– Den goda nyheten är att vi kan ännu bättre. Vi har kvalitet, vi kunde gjort fler mål men 4–1 är perfekt. Nu kan killarna tro på att de är starkare än vad många människor tror.

Citys manager Manuel Pellegrini:

– I dag gjorde vi allt fel – genomförandet, hur vi försvarade oss, hur vi gick framåt. Det var en falsk kväll, ett falskt spel. Det är svårt att förstå.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.