La Liga 2015/2016

Nevilles drag: iPads

Av: 

Fredrik Jönsson

FOTBOLL

”Ska titta på träningarna”

iPads till varje spelare.

Det ska hjälpa Gary Neville att föra Valencia till en ny Champions League-plats.

– Varje spelare har klart för sig vilken roll de ska ha, säger Nevilles assisterande Miguel Angel Angulo.

Valencia föll mot Sevilla i slutet av november och den förlusten blev för mycket för tränaren Nuno Espirito Santo. Han valde att kasta in handduken efter det nederlaget.

Gary Neville, före detta ytterback i Manchester United, tog över tränaransvaret i den spanska klubben. Valencia, som har två poäng på två matcher i ligan sedan bytet, siktar på att ta en ny plats i Champions League till nästa säsong. Och Neville har redan gjort några förändringar.

Köpt iPads till alla

Enligt Mirror har Neville köpt iPads till samtliga spelare i truppen. Den brittiska sajten uppger att flera lokala medier hävdar att Neville har lagt ut över 200 000 kronor ur egen ficka.

– Det kommer att finnas en iPad till varje spelare, så att de kan titta på träningarna och klipp från matcherna, säger Miguel Angel Angulo, assisterande tränare.

På Nevilles begäran har klubben installerat kameror som filmar alla träningar, så att den förre Manchester United-spelaren tydligt kan visa med klipp hur han vill att spelarna ska agera. iPads hjälper också till att lösa språkbarriären.

– Han är bättre på språket än vad jag förväntade mig, jag trodde att han skulle ha svårare med språket och kommunikationen med spelarna. Gary har redan börjat prata spanska och kommunikationen fungerar bra, säger Angel Angulo.

– Han använder alla möjliga metoder för att få fram sitt budskap. Han är exalterad över uppgiften och det fungerar bra med truppen. Det är bättre stämning i omklädningsrummet.

”Har berättat det för mig flera gånger”

Valencia, som misslyckades med att gå till slutspel i Champions League, är på åttonde plats i La Liga. Klubben har sju poäng upp till tabellfyran Celta Vigo.

– Varje spelare har klart för sig vilken roll de ska ha i laget. Vi vill vara aggressiva på hemmaplan och sätta press på vår motståndare. Han (Neville) vill att alla spelare ska ha full koll på hur vi ska spela. Det har jag förstått, han har berättat det för mig flera gånger.

Valencias nästa ligamatch är på lördag, hemma mot Getafe.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vilken EM-succé! Klicka hem Sportbladets unika Isak-tröja! Begränsat antal - först till kvarn

Sportbladet

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga 2015/2016

Gary Neville

Manchester United

La Liga

Ipad

Valencia CF