"Deras lycka är att se mig misslyckas"

FOTBOLL

Kritiserar journalister: "Jag har hållit tyst i flera år ..."

Foto: Touré till hårt angrepp på journalisterna

Yaya Touré har vunnit en hel drös med titlar.

Ändå avslöjar nu mittfältsstjärnan att han äcklas av fotbollen.

– Jag har titlar och massor med pengar, men är inte lycklig, säger Touré i en intervju med L'Equipe.

Livet som fotbollsstjärna är inte bara glamour.

Yaya Touré har i en intervju med L'Equipe berättat om hur kritiken, förolämpningarna och hatet från de engelska journalisterna fått den ivorianske mittfältaren att känna ett obehag.

– Jag äcklas ofta över hur saker förvrängs och när saker inte berättas som det borde. För de engelska journalisterna är det en höjdpunkt i livet när det går dåligt för mig. De har alltid använt sina små sätt för att irritera mig. Jag känner ofta att jag är ledsen, ibland väldigt ledsen, säger Yaya Touré.

Kritiserades för sin höga lön

32-årige mittfältaren kom till Manchester City från Barcelona sommaren 2010 och har växt ut till en ledargestalt på Citys mittfält som slutat i Premier League-titlar och personliga framgångar för mittfältsstjärnan. Men Touré har inte glömt den brittiska pressens dom i samband med att övergången blev officiell.

– När jag kom var det många som sa att jag skulle "döda fotbollen" i Manchester City. Journalisterna talade om min höga lön på en miljon euro (drygt tio miljoner kronor) i månaden och sa att det var en skam. Många människor, eller monster som vissa av dem är, skrattade åt mig när jag sa att jag ville hjälpa klubben att vinna titlar. Vad hände sen? Vi vann nästan allt och det har blivit som en revansch för mig även om jag äcklas av det, säger han.

Slår tillbaka mot journalisterna

Touré fick ofta kritik under fjolåret för Citys svaga spel och under sommaren skrevs det att City ville göra sig av med Elfenbenskustens lagkapten som dock blev kvar och inlett strålande i serieledaren.

– De senaste veckorna har de engelska journalisterna skrivit om en ny början för mig. Men vadå "ny början?" Jag kommer från en säsong där vi blev tvåa i den svåraste ligan i världen. Jag gjorde tolv mål, trots att jag behövde åka iväg och spela afrikanske mästerskapen och missade nästan två månader. Ändå blev jag kritiserad för att jag inte gjorde så många mål som säsongen innan?! Jag förstår det inte. De här personerna är inte särskilt smarta.

– Jag har titlar och massor med pengar, men är inte lycklig. Jag har inte för vana att göra chockerande intervjuer och har hållit tyst i flera år, men nu har jag bestämt mig för att prata och jag menar varenda ord jag sagt, säger Touré.

ARTIKELN HANDLAR OM