Rooney: ”Till och med kökspersonalen tyckte att det var jobbigt”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

José Mourinho har lämnat Manchester United.

Enligt klubbens bästa målskytt genom tiderna, Wayne Rooney, var det inte bara spelarna som blev lättade när portugisen fick sparken.

– Till och med kökspersonalen tyckte att det var jobbigt under hans ledning, säger han.

I tisdags nåddes fotbollsvärlden av beskedet.

José Mourinho hade fått sparken från Manchester United. Portugisen som länge ifrågasatts på grund av lagets oförmåga att vinna matcher, för sin nonchalanta attityd och för sina frostiga relationer med sina spelare var fåordig när han mötte pressen för första gången efter att nyheten nått ut.

– Manchester United har en framtid utan mig. Jag har en framtid utan Manchester United. Det är ”game over”, sa han.

Han ersattes av den tillfälliga tränaren – och United-legendaren Ole Gunnar Solskjaer – som ledde laget till en storseger mot Cardiff i sin första match.

Fruktansvärd stämning på Carrington

Det är många experter och före detta Manchester United-spelare som uttalat sig om Mourinhos tid i klubben nu när han har lämnat landet.

Lagets bästa målskytt genom tiderna, Wayne Rooney, berättar i en intervju med BT att atmosfären på träningsanläggningen Carrington var fruktansvärd under portugisens sista tid.

– Det var inte bara bland spelarna som det spreds en dålig stämning, det var i hela klubben. Jag är säker på att Ed Woodward (vd) kände detsamma. Alla tränare och materialare kände det, säger han och fortsätter:

– Till och med kökspersonalen tyckte att det var jobbigt under hans ledning. Ole är rätt person att hjälpa laget direkt och jag vet att de är glada att ha honom där.

”Måste få spelarna att älska att spela fotboll igen”

Han säger att Solskjaer redan har skapat en ”feelgood-stämning” i spelartruppen, trots att han bara har varit där ett par dagar.

– Jag har spelat ihop med Ole, så direkt när han fick jobbet så skickade jag ett grattis-meddelande till honom, säger Rooney.

– Det första han måste göra är att få spelarna att älska att spela fotboll igen. Det är vad de själv önskar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.