Mourinho slår tillbaka efter kritiken

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Miguel Morenatti / TT / NTB Scanpix

José Mourinho, 55, har fått utstå en hel del kritik den senaste tiden.

Nu slår Manchester United-tränaren tillbaka mot de som ifrågasätter honom.

– Vissa av de som har åsikter kunde inte reda ut sina egna problem som managers, säger Mourinho.

Efter den sensationella upphämtningen mot Crystal Palace tidigare i veckan (Nemanja Matic räddade tre poäng på stopptid) ska nu Manchester United ta emot ligatrean Liverpool.

Tränaren José Mourinho har fått en hel del kritik för Uniteds spel den senaste tiden, inte minst från experthåll. Det bekommer inte portugisen.

– Vissa av de som har åsikter kunde inte reda ut sina egna problem som managers, de säger sina egna åsikter och ger lösningar på allt trots att det inte funkar så. Men de befinner sig i positioner där man kan ha åsikter om allt, säger Mourinho enligt Machester Evening News.

– Ibland läser jag, ibland inte, ibland lyssnar jag, ibland inte. Den här veckan fokuserade jag mer på att njuta av Champions League och Europa League och förbereda min match i stället för att fokusera på åsikter. Men självklart har alla sin egen åsikt.

”Såg aldrig Milan som största rivalen”

Nu ställs man mot Jürgen Klopps Liverpool som har sett oerhört piggt ut den senaste tiden. José Mourinho menar att det är en match i mängden, trots historien som finns lagen emellan.

– Mitt fokus inför en match är samma varje gång, jag är inte bra på det där med kulturen kring rivaliteter eller vilka matcher som är speciella, säger Mourinho.

– Jag såg aldrig Milan som den största rivalen, jag såg aldrig Atletico Madrid som fienden. Jag såg aldrig Spurs eller Arsenal som stora rivaler, jag har aldrig varit bra på det där helt enkelt.

Lindelöf i truppen

Victor Nilsson Lindelöf förväntas ingå i truppen och kommer troligtvis även spela. Mourinho hintar om att Eric Bailly, som inte har startat en match sedan november, är tillbaka från sin skada. Det verkar dock inte som att ivorianen ingår i morgondagens startelva.

– Ja, han (Eric Bailly) är helt skadefri sedan ett par veckor, han är okej, den enda som är tillbaka är Fellaini (Marouane), säger José Mourinho.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.