Succéspelaren: ”Vi ska vinna Algarve Cup”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYR N
FOTBOLL

Hon gjorde 16 mål på 51 spelade matcher för Linköping. Vann damallsvenskan och två cupguld.

Sedan gick flyttlasset och Sverige byttes mot Tyskland och spel för Bayern München.

Nu gör Fridolina Rolfö succé i landslaget och Algarve cup.

24 åringen med ett meriterat cv och landslagsspel bor till vardags i Tyskland där hon spelar för serietrean Bayern München. På elva matcher har anfallaren svarat för fyra mål och känslan för det tyska livet är positiv.

– Jag trivs väldigt bra i Tyskland, dels med laget men jag gillar också miljön runt omkring. Det är väldigt hög nivå både i ligan och laget men jag tycker att jag utvecklats bra. Det är mer fysiskt spel i Tyskland än Linköping så det krävs att man vågar gå in i dueller.

Men det har inte enbart varit en en dans på rosor för Rolfö. Tidigare har hon varit rejält skadedrabbad där hon senast åkte på en bristning i vaden vilket sedermera resulterade i att hon ställdes utanför landslagstruppen.

– Det var tufft, man vill vara med och spela med landslaget. Men jag återhämtade mig bra från skadorna och det är kul att vara tillbaka.

Efter en tids rehabilitering är hon nu åter tillbaka i landslaget där hon just nu gör succé i Algarve Cup. Med tre mål har hon varit en bidragande orsak till att Sverige är i final.

Vi kommer vinna finalen

I finalen ställs Sverige mot Holland, vars trupp är snarlikt det lag som slog ut svenskorna ur kvartsfinalen i EM 2017. För Rolfö blir det ett speciellt möte då hon ställs mot sina lagkamrater, Jill Roord och Lineth Beerentsteyn från Bayern München.

– Det ska bli jätteroligt, det är alltid kul att spela mot sina lagkamrater. Jag vet vad dom går för så jag ska göra allt för att försöka stoppa dem. Vi vet vilka spelare Holland har och hur de spelar. De är rätt så likt det lag vi förlorade mot i EM men jag tror vi kommer vinna över dem. Vi är revanschsugna.

Finalen spelas den 7 mars 19.30.

ARTIKELN HANDLAR OM