Målfyrverkeri av Mittag i 9–0-segern

avTT

I fjol gjorde Anja Mittag fem mål på 19 allsvenska matcher.

Tre matcher in på årets säsong har den tyska anfallsveteranen redan tangerat den målskörden – när Rosengård krossade Eskilstuna med 9–0 svarade 32-åringen för fyra mål.

Rosengårdsanfallaren Anja Mittag är av den spelarkalibern att hon inte får en fråga om hon någon gjort fyra mål i en match utan när hon senaste gjorde det.

– Innan OS 2016 hade vi en match mot Ghana med Tyskland och då gjorde jag fyra mål. Man kommer ju ihåg när man gör fyra mål – det är ju inte så ofta, säger Anja Mittag med ett leende efter 9–0-segern mot Eskilstuna på Malmö IP.

”Ger självförtroende”

Efter 1–1 mot Göteborg i premiären – då missade Mittag en straff – vann Rosengård med 4–0 mot Kalmar efter att tyskan gett Malmöklubben ledningen. Nu blev det alltså hela 9–0.

– Gör man två mål efter fyra minuter ger det ju självklart självförtroende. Gör man nio mål mot Eskilstuna är det bra, även om man vet att de kommer från en tuff period, säger Mittag.

Rosengård är guldtippat i år – trots att Malmöklubben de två senaste säsongerna fått se Linköping spela hem SM-guldet.

– Det ser ju bra ut, men vi har också tappat poäng i första matchen och vi får inte tro att vi har vunnit serien nu. Vi har en lång väg framför oss och vi måste spela minst lika bra i varje match, även borta, säger Anja Mittag.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM