De Gea räddade United

avFredrik Jönsson

Manchester United får tacka David De Gea för ett fint resultat i Spanien.

Målvakten var strålande mot Sevilla.

– De klarar en poäng väldigt mycket tack vare De Geas räddningar i första halvlek, säger Lars Lagerbäck i Viasats studio.

Victor Nilsson Lindelöf fick chansen från start mot Sevilla i Champions League-åttondelsfinalen. Svensken stod för en stabil insats mot det spanska storlaget.

– Det var en väldigt tuff match, vi mötte ett bra och duktigt Sevilla på hemmaplan. De hade sina fans bakom sig och körde hårt, säger Nilsson Lindelöf.

– Det kändes okej. Som sagt försvarade jag mig mycket i dag. Jag är ganska trött nu. Jag är försvarsspelare och mitt jobb är att hålla nollan bakåt. Men det är klart jag vill att vi ska vinna.

”Absolut världsklass”

Nilsson Lindelöf och hans lagkamrater ska ge extra beröm till målvakten David De Gea. Spanjoren var den stora anledningen till att matchen slutade 0–0.

Sevilla hade flera bra målchanser - främst i slutet av första halvlek. Precis före halvtid stod De Gea för en riktigt svettig räddning när Muriel nickade från två meter.

– Den är av absolut världsklass. Han måste vara en av världens bästa målvakter, säger Lars Lagerbäck.

Foto: JORGE GUERRERO / AFP

Bytte in Pogba när Herrera gick sönder

Ett annat diskussionsämne i kväll var Paul Pogba.

– Inför matchen hade ni tre-fyra frågor om Paul, och han spelade inte ens från start. Jag förstår att ni frågar, men om jag var er så hade jag frågat om McTominay så såg ut som en spelare med dussintals matcher i Champions League, säger Mourinho.

José Mourinho och fransmannen har den senaste tiden sett ut att ha en frostig relation, och i kväll valde portugisen att bänka sin mittfältsstjärna. Men när Ander Herrera gick sönder kastade Mourinho in Pogba.

– När Paul kom in i stället för Ander så försökte han visa upp samma kvalitéer. Jag är nöjd med honom, jag är också nöjd med Matic. Mittfältet gjorde ett fantastiskt jobb, säger Mourinho.

Returen spelas på Old Trafford den 13 mars.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se