Bahoui gjorde mål i comebacken

AIK skaffade sig slagläge i Svenska cupen

Foto: Sebastian Lamotte / BILDBYR N
FOTBOLL

Nyförvärven var i fokus, en legendar hyllades och spelet hackade.

Matchen mot Oddevold var på många sätt ett koncentrat av AIK:s försäsong.

– Allt sitter inte på plats, men det är skönt att få in en boll, säger segerskytten Nabil Bahoui.

I sin första gruppspelsmatch i Svenska cupen förra helgen tog AIK en knapp 2–1-seger mot Syrianska. I dag kunde laget skaffa sig ett ypperligt läge att ta sig vidare från gruppen vid vinst mot Oddevold.

Det blev ännu en knapp 2–1-seger.

AIK:s mål på Kamratgården i Uddevalla gjordes av nyförvärven Tarik Elyounoussi och Nabil Bahoui i första halvlek. Den senares mål var en vacker bredsida som gick i mål via ribban.

– Jag har lite tur. Det är skönt att vara tillbaka på planen. Det var ett tag sedan, november någon gång. Allt sitter inte på plats, men det är skönt att få in en boll i alla fall, säger Nabil Bahoui i C Mores sändning.

Strax före paus reducerade Oddevold på straff genom Liridon Slemani.

Ett vägval

I andra halvlek fortsatte hemmalaget att spela respektlöst och skapade chanser. Det blev dock inga fler mål och matchen slutade 2–1 till bortalaget AIK.

– Vi visste att vi skulle möta ett lag som försvarar väldigt bra, välorganiserat och inte alls dumma. Det var svårt, så jag är jätteglad att vi vann, säger AIK:s tränare Rikard Norling i C Mores sändning efter matchen.

AIK gjorde flera ändringar jämfört med matchen mot Syrianska. Nabil Bahoui gjorde sin första tävlingsmatch efter återkomsten till AIK. Tarik Elyounoussi och Stefan Silva gjorde båda tävlingsdebut från start.

– Det var ett vägval vi gjorde med risk för att det inte skulle se hundraprocentigt ut. Med tanke på det var det viktigt att vinna den här matchen, säger Norling.

”Riktigt känslomässigt”

Förutom de tre poängen var det de många tillresta AIK-supportrarna som värmde mest i minusgraderna. I inledningen av matchen hyllade de lagkaptenen Nisse Johansson, som tidigare i veckan berättade att han tvingas avsluta karriären på grund av ett medfött hjärtfel.

”Du har gett allt i 371 matcher, nu ger vi allt i kommande 30. I höst lyfter vi Lennart (Johanssons pokal) tillsammans”, stod det på AIK:arnas banderoller.

Uppmärksamheten kring Nisse Johansson de senaste dagarna har dock inte påverkat lagets förberedelser inför matchen mot Oddevold, tycker Rikard Norling.

– Vi är bra på att hantera svåra lägen. Det är klart att det var riktigt riktigt känslomässigt med Nisse, och dessförinnan hade vi Daniel (Sundgren, som drabbades av en blodpropp i lungorna). Det har varit lite grejer som gör att man känner att nu får det vara nog. Men att lyckas mobilisera fokus är inga problem, säger han.

AIK leder sin grupp på maximala sex poäng efter två omgångar. I den sista matchen möter laget tvåan Halmstad som har fyra poäng. För AIK räcker det med oavgjort för att ta sig till kvartsfinal.

ARTIKELN HANDLAR OM