Fotbolls-EM

”Det har varit för mycket media...”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

”Fick någon utskällning förra gången”

Stäng ute media och slut laget.

Det är Zlatan Ibrahimovic begäran för att nå framgång i EM.

– Tar vi medalj här går det över alla priser jag vunnit, säger Ibrahimovic.

Svenska landslaget tränade på söndagen på Råsunda i sina förberedelser inför tisdagen EM-genrep mot Serbien. Efter passet samtalade lagkapten Zlatan Ibrahimovic enskilt med Erik Hamrén.

– Det har varit för mycket media. Men han sade ”det är ju bara du i dag”. Men de andra dagarna har det varit för mycket media. Man ska ge laget lugn och ro att bara fokusera sig på de detaljer vi ska göra på planen, säger Ibrahimovic.

”Vet vad man säger fel”

30-åringen skapade själv stora rubriker både i Sverige och internationellt under sin förra presskonferens under EM-lägret, då i Visby. Ibrahimovic ifrågasatte då Milans ekonomi.

– Det stör mig ingenting. Man får lite samtal, någon utskällning. Men det är man van vid. Det viktigaste är att man står för det. Man vet vad man säger fel och man går vidare. Det är något nytt i tidningarna varje dag. Det är mycket snack nu eftersom vi har ett mästerskap att spela och allt som snurrar omkring. Det blir mycket snack.

”Medalj vore det största”

Anfallaren vill nu att landslaget drar ner på mediaaktiviteterna. Allt för att skapa optimala förutsättningar inför EM. Ett mästerskap där Zlatan hoppas på sin karriärs största framgång.
– Tar vi medalj här går det över alla priser jag vunnit. Att ta medalj med ditt land, det kan inte bli större. Det är en ära att få vara med i landslaget. Att få vinna och komma hem och möta de supportrarna. Det skulle slå allt. Allt.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in veckans matcher på Europatipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-EM