Fotboll

Flavio i storbråk – jagades av planen

avPatrik Larsson

Förre AIK-hjälten tvingades fly efter sin fula spark

AIK:s guldhjälte från 2009, Antonio Flavio, hamnade i ett jättebråk efter att ha sparkat ner en motståndare i kinesiska ligan.

Flavio blev direkt attackerad av motståndarnas spelare och fick fly för att undvika att bli nedslagen själv.

Antonio Flavio, 25, blev en av AIK:s guldhjältar 2009. Brassen gjorde kvitteringsmålet på Gamla Ullevi när IFK Göteborg besegrades med 2-1 i en ren finalmatch. Sedan dess har det varit tyngre för anfallaren, och Flavio spelar nu i kinesiska Shanghai Shenxin. Men i matchen mot Qingdaoi Jonoon spårade det ut rejält.

Bråket började efter att Flavio sparkade ner en motståndare som tog bollen ifrån honom. En spelare i motståndarlaget reagerade direkt och puttade till brassen, som svarade med ett slag i ansiktet.

Stängs av i åtta matcher

Motståndarna reagerade direkt på anfallarens fula beteende och ett storbråk mellan lagen utbröt. Spelare på plan, och bänken, började jaga brassen runt arenan i ett försök att ge tillbaka för övergreppet - med knytnävar.

Flavio lämnade till slut planen med ett rött kort, medan hans medspelare redde ut bråket. Matchen återupptogs, men Shanghai Shenxin förlorade matchen med 2-1.

Efter storbråket blir Flavio nu avstängd i åtta matcher och får böta 45 000 kronor, rapporterar fotbolldirekt.se.

Antonio Flavio lämnade AIK på lån till São Caetano i den brasilianska andradivisionen efter den misslyckade säsongen 2010.  Det här året blev flytten permanent i och med försäljningen till Shanghai Shenxin.