Steven Gerrards tårar efter viktiga segern

Det var ingen vanlig fotbollsmatch, ingen vanlig fotbollsseger.

När Liverpool precis säkrat segern mot Manchester City så kom tårarna på lagkaptenen Steven Gerrard.

– Det var känslosamt, säger Steven Gerrard till Viasat.

Redan på förhand var den en mycket speciell match. Det kallades "årets match", vinnaren skulle sitta i förarsätet för en ligatitel. Samtidigt ramades den in av 25-årsminnet av Hillsborough-katastrofen.

En tyst minut grep tag i hela Anfield, och lite extra nere på planen i Steven Gerrard som förlorade sin kusin i tragedin. Inför avspark så pekade han upp mot himlen - sen brakade en galen match i gång.

När stormen lagt sig så stod Liverpool som segrare med 3-2 och hela titelracet i sin hand.

Höll segertal

Då brast det för lagkaptenen.

När laget firade segern så kom tårarna för Steven Gerrard som grät nere på planen innan han samlade laget och höll ett segertal för laget.

– Det här får vi inte tappa, skrek han i ringen av spelare.

– Det här var inte bara tre poäng, 90 minuter fotboll som kom ut där. Det här var 25 år sen Hillsborough, 24 år sedan senaste ligatiteln och allt som Liverpool Football Club gått igenom, säger Erik Niva.

Känslosam intervju

Efter matchen gav lagkaptenen en känslosam intervju där han satte ord på tårarna:

– Det var känslosamt. Känslosamt.

– Det betyder så mycket med vägen in i den här matchen. Vi visar idag att vi vill gå hela vägen, ingenting är klart än men där här var förmodligen det största vi har gjort så här långt, säger han.

Gerrard beskriver matchen som den längsta han har spelat:

– Det här var de längsta 90 minuter jag har spelat. Jag tänkte under matchen på hur lång tid klockan tagit i stora cupfinaler och matcher jag har spelat men här kändes det som klockan gick baklänges, säger han.

Här kan du se Gerrard i tårar (i samarbete med Viasat Sport).

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.