Mest avskydd – nu kungen av Madrid

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

”Spaniens mest avskydde spelare” bakom maktskiftet i huvudstaden

1 av 2

Real Madrid och Cristiano Ronaldo har mött sina övermän.

Lokalrivalen Atlético slog jätteklubben i derbyt med 1-0 och matchhjälten Diego Costa dominerar just nu spansk fotboll.

En 24-åringen som gjort en osannolikt snabb resa från hobbyspelare till proffs.

Diego Costa leder skytteligan i La Liga tillsammans med Barcelonas Leo Messi och Atlético Madrid står på samma poäng som Barça efter sju raka segrar i ligaupptakten. På lördagen underströks lagets osannolika succéstart – i derbyt mot Real Madrid.

Förlorat Falcao

Samtidigt som Real hade historien, hemmaplan och miljardvärvningen Gareth Bale (som hoppade in inför andra halvlek) på sin sida ställde Atlético upp med ett lag som under sommaren förlorade sin skyttekung Falcao. Men efter att colombianen styrt till Moanco har en annan målgörare presenterat sig på allvar.

Diego Costa har inlett säsongen med åtta mål de sju första omgångarna, majoriteten på passning från lagkamraten Koke. Mot Real slog de till igen.

”Såg Ronaldo spela EM-final”

Koke frispelade Diego Costa som behärskat rullade in segermålet redan efter elva spelade minuter. En osannolik succé för ”spansk fotboll mest avskydde spelare”, som Erik Niva beskrev det i sitt dokument om 24-åringens rekordsnabba resa till toppen.

– Diego Costa har varit spektakulär, säger Koke efter segern enligt C More Sport.

Efter lördagen är Diego Costa kung av Madrid och drömmen om att göra maktskiftet i huvudstaden permanent lite mer realistiskt.

– Alla säger att Atlético Madrid inte kan vinna ligan, men... Konstigare saker har hänt. Sommaren 2004 satt jag hemma och såg Cristiano Ronaldo spela EM-final på hemmaplan med Portugal. Då ­hade jag inte ens gjort en ordentlig fotbollsträning. Nu står vi mot varandra på samma plan, har 24-åringen tidigare sagt.

Läs ”En storstjärna utom kontroll”, Erik Nivas dokument om Diego Costa!

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN