Mourinho: ”Jag vet att Zlatan aldrig vunnit”

Portugisens gliring inför stormatchen

Senast Mourinho slog ut Zlatan.
Senast Mourinho slog ut Zlatan.

José Mourinho har själv dödat Zlatan Ibrahimovics Champions League-dröm – säsongen 2009/10.

Nu påminner han om svenskens avsaknad av den prestigefulla titeln.

– Han är en mycket speciell spelare. Men jag vet att han aldrig vunnit Champions League.

I morgon brakar Paris SG och Chelsea samman på Parc des Princes för den första av två kvartsfinaler i Champions League. Mycket av förhandssnacket har handlat om PSG:s Zlatan Ibrahimovic och Chelseas José Mourinho.

De båda männen jobbade ihop under en säsong i italienska Inter – och nu ses de igen.

– Zlatan är en mycket speciell spelare som vunnit alla ligatitlar. Men jag vet att han aldrig vunnit Champions League, säger Mourinho till franska RMC.

Och nog vet portugisen det.

”En dröm för honom att vinna”

Efter att Zlatan lämnat Inter för Barcelona såg Mourinho till att slå ut Zlatans nya klubb i semifinalen av den prestigefulla turneringen säsongen efter – en turnering som Mourinhos Inter senare även vann.

– Det är en dröm för honom att vinna, han kommer att ge allt han har. Det är redan en mycket farlig spelare. Och med denna dröm blir Zlatan ännu farligare, säger portugisen.

Mourinho öppnar även för att träna PSG i framtiden.

– Jag är mycket nöjd med att vara tillbaka i Chelsea. Min familj trivs så bra här just nu. Men jag älskar fotboll och om jag en dag inte längre tränar Chelsea, varför inte ta över PSG?

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN