Demonstrationståg kan flytta derbyt

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN.

FOTBOLL

Tre demonstrationståg i Malmö under 1 maj.

De kan göra att svenska cupen-mötet mellan Malmö FF och Helsingborg flyttas.

– Vi kan komma fram till rekommendationen att spela matchen en annan dag, säger kommenderingschefen Patric Heimbrand enligt Sydsvenskan.

Mötet mellan Malmö och Helsingborg i svenska cupen är planerat till den 1 maj klockan 15.00. Då krävs det flera hundra poliser i tjänst.

Enligt Sydsvenskan kostar polisinsatsen under derbyt lika mycket som att en patrull som jobbar varje dag i fyra-sex månader.

”Räknar med att klara detta”

Samtidigt har tre demonstrationståg fått okej att tåga igenom Malmö.

– Dagen före har vi även mycket poliser på plats i Lund i och med Valborgsfirandet. Men vi räknar med att klara detta och göra allt för att säkerställa tryggheten. Generellt sett brukar demonstrationerna kring första maj gå lugnt till, säger Nils Norling, informatör på Skånepolisen, till Sydsvenskan.

”Vi kan stoppa den”

På grund av två stora polisinsatser under samma dag har polisen tillsatt en analysgrupp.

– Skulle de komma fram till att matchen bör spelas en annan dag lämnar vi den rekommendationen till Fotbollförbundet. De kan välja att stå fast vid att spela matchen. Men vi kan stoppa den i alla fall om vi bedömer att det behövs. Men vi brukar ha en nära dialog med förbundet och jobba bra tillsammans, säger kommenderingschefen Patric Heimbrand.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN