Europa: Zlatan bättre än Messi

FOTBOLL

Över 436 000 har röstat fram årets lag

Zlatan Ibrahimovic är Europas näst bäste anfallsspelare.

Det tycker majoriteten av de dryga 436 000 fotbollsfans som i skrivande stund tagit ut sitt drömlag på Europeiska fotbollsförbundets hemsida.

Förra året röstade 5,3 miljoner människor fram Leo Messi och Cristiano Ronaldo till anfallsparet i Uefas drömlag. I år ser det ut att bli ett maktskifte på tronen.

Messi petad

Under omröstningens första dygn har redan över 436 000 röster registrerats men det är inte längre Messi som är anfallspartner till Ronaldo. Istället anser en majoritet att Zlatan Ibrahimovic varit Europas näst bäste anfallsspelare under året och därmed ska ta plats i drömlaget.

Uefa har tagit ut kandidaterna och motiverar Zlatans närvaro med att svensken vann ligan med PSG, skytteligan i Ligue 1, utsågs till franska ligans bäste spelare och gick till kvartsfinal i Champions League. Även 32-åringens start på årets säsong vägs in där de sju målen i CL-gruppspelet, inklusive de fyra mot Anderlecht, nämns liksom Ibrahimovics sex mål i VM-kvalet.

Försvarare populärast

51 procent av de som röstat har i skrivande stund Zlatan i sitt lag, att jämföra med Messis 36 procent. Båda är dock rejält distanserade av Ronaldo som är med i 74 procent av lagen.

Populärast av alla spelare är dock försvararen Philipp Lahm som finns med i 77 procent av de i skrivande stund drygt 436 000 uttagna lagen.

Rösta på dina favoritspelare här (Obs: Extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM