Har inte förlorat sedan maj 2011

avSara Bratell

FOTBOLL

Division 5-laget krossar det svenska rekordet

1 av 3 | Foto: FC Stockholm
FC Stockholm Internazionale går som en raket genom seriesystemet

På tre år har FC Stockholm Internazionale klättrat från division sju till division fyra i fotboll.

De har nu spelat 53 matcher i rad utan att förlora – nytt svenskt rekord – och siktar ännu högre.

– Vi vinner fyran också, säger tränaren Stefan Elfver.

Framgångssagan för FC Stockholm Internazionale började för tre år sedan när laget startade nere i division sju. Man vann serien enkelt, och upprepade samma procedur i division sex ett år senare.

I söndags spelade FC Stockholm Internazionale sin sista match för säsongen i division 5 – man krossade motståndarna med hela 7-0 och tog återigen hem serien.

Nytt svenskt rekord

År 1951 slog Malmö FF nytt rekord när de var obesegrade i 49 matcher i sträck, 1996 övertog dåvarande division 3-laget Jämshög IF rekordet när de inte förlorade på 50 matcher.

FC Stockholm Internazionale har inte förlorat en enda match sedan den 21 maj år 2011, vilket innebär 53 matcher i rad utan förlust – och nytt svenskt rekord.

– Det känns jättekul, vi är väldigt nöjda. Målet har hela tiden varit att vinna varje serie vilket vi har gjort. Vi har bara tuggat på som vanligt, berättar tränaren Stefan Elfver, som själv stod för ett mål i sista matchen.

Allsvenska profiler med i truppen

Veteraner som Elias Storm (Djurgården), Daniel Hoch (AIK) och Göran Marklund (AIK och Assyriska) tar upp tre av platserna i laget, tillsammans med andra spelare som tidigare spelat i bland annat superettan, division ett och division två.

Nästa år väntar division fyra och FC Stockholm Internazionale planerar att fortsätta sin succé.

– Det blir tufft nästa år, men vi vinner den serien också. Jag ser fram emot fler intervjuer, säger tränaren Stefan Elfver.