Ancelotti håller Ronaldo högre än Zlatan

FOTBOLL

”Kan göra mål på alla möjliga sätt”

Foto: Zlatan och Ancelotti under tiden tillsammans i PSG.

Zlatan Ibrahimovic eller Cristiano Ronaldo?

Carlo Ancelotti – som tränat båda herrarna – vet vem han föredrar.

– Ibrahimovic är kraftfull och oerhört skicklig när det kommer till att göra mål och assist. Men Cristiano Ronaldo är en komplett forward, säger italienaren.

Carlo Ancelotti är mitt i en mångårig, imponerande, tränarkarriär. Under de 18 åren som tränare har han haft ansvar för storlag som Juventus, Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain och Real Madrid.

Italienarnan har tränat idel anfallsstjärnor med andra ord. I tisdags slog hans nuvarande anfallsstjärna, Cristiano Ronaldo, rekordet för antal mål i Champions Leagues gruppspel.

Portugisen gjorde sitt nionde mål för säsongen i den prestigefulla turneringen och la därmed ensamt beslag på rekordet. Ett rekord som han inför matchen mot FC Köpenhamn delat med Ancelottis tidigare anfallare Filippo Inzaghi, Milan, och Zlatan Ibrahimovic, PSG, på totalt åtta mål.

”Skicklig målskytt”

Ancelotti passar på att jämföra de tre anfallarna. Och Ronaldo vinner högsta beröm.

– Inzaghi var väldigt stark i straffområdet. Ibrahimovic är kraftfull och oerhört skicklig när det kommer till att göra mål och assist. Men Cristiano Ronaldo är en komplett forward som kan göra mål på alla möjliga sätt, säger Ancelotti enligt franska Le 10 Sport och fortsätter:

– Jag tror inte att Inzaghi är särskilt glad över att han tappat rekordet. Ronaldo har tagit sig förbi en väldigt stark spelare.

Real Madrid vann, likt Ancelottis förra klubb PSG, sin Champions League-grupp vilket innebär att Zlatan inte kan möta sin tidigare tränare i åttondelsfinalen av den prestigefulla turneringen.

ARTIKELN HANDLAR OM